Blackrock
Bitcoin

BlackRock kocht gisteren 12.623 Bitcoin!

De Bitcoin koers bereikte gisteren met 69.200 dollar een nieuwe all-time high en viel daarna met 10.000 dollar naar beneden. Maar dat zorgde niet voor paniek bij de grote investeerders die Bitcoin kopen via de ETF van BlackRock, want die verzamelden gisteren doodleuk even 12.623 Bitcoin.

Dat is een absoluut record voor de BlackRock ETF, want het vorige record stop op 9.730 Bitcoin.

Netto-instroom van ruim 10.000 Bitcoin

Het is duidelijk dat de Spot Bitcoin ETFs momenteel de drijvende kracht achter de Bitcoin koers vormen. Op 5 maart wisten de ETFs onder de streep namelijk een netto-instroom van meer dan 10.000 Bitcoin te produceren.

Daar zijn de verkopen van Grayscale dus al afgehaald. Grayscale kende gisteren weer een uitstroom van 5.324 Bitcoin. In totaal verloor de ETF van Grayscale al 209.312 Bitcoin sinds zijn lancering op 11 januari.

Dat is gigantisch, maar door het enorme succes van partijen als BlackRock en Fidelity mogen we alles bij elkaar toch een instroom van 167.438 Bitcoin opschrijven.

Als we deze week op dezelfde manier eindigen als we hem begonnen zijn, dan lijkt het opnieuw overstijgen van de all-time high onvermijdelijk voor de Bitcoin koers.

Profiteren BlackRock-investeerders van de paniek?

Het is opvallend te noemen dat BlackRock ruim 12.000 Bitcoin wist te verzamelen op een dag dat de Bitcoin koers met 10.000 dollar daalde na het bereiken van de all-time high.

Zouden deze investeerders dan hebben geprofiteerd van de paniek die er was onder particulieren en minder ervaren investeerders?

Er zijn analisten die vermoeden dat er met BlackRock een ander type investeerders op de markt is gekomen. Waar we voorheen wellicht meer te maken hebben met korte termijn investeerders, zijn er met BlackRock meer types bij gekomen die juist voor de lange termijn inkopen.

Dat zijn dan ook de investeerders die een daling van 10.000 dollar als een kans zouden identificeren en om die reden een gigantische hoeveelheid Bitcoin uit de markt halen. Ergens krijgen ze meteen hun gelijk, want vanaf het dieptepunt is de Bitcoin koers alweer aardig hersteld inmiddels.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Grote Duitsen banken gaan Bitcoin en crypto-handel aanbieden
Ook deze Centrale Banken staan klaar om rente te verlagen: Wat zijn de gevolgen voor Bitcoin?
Michaël van de Poppe: “Bitcoin koers kan snel nieuwe all-time high bereiken”
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13