BlackRock
Hack

BlackRock waarschuwt voor toename van crypto-oplichters

BlackRock, de in New York gevestigde vermogensbeheerder, heeft een waarschuwing afgegeven voor een toenemend aantal crypto-oplichters die zich richten op investeerders in zijn iShares-spot Bitcoin en Ether Exchange-Traded Funds (ETF).

Het bedrijf dringt er bij investeerders op aan om alle sociale media-interacties met individuen of bedrijven die zich voordoen als BlackRock-vertegenwoordigers te vermijden.

Piek in investeringsgerelateerde oplichting

Volgens BlackRock lokken deze oplichters slachtoffers door training of investeringen aan te bieden via sociale-mediaplatforms zoals WhatsApp en Telegram. In de waarschuwing staat: “Er is een piek in investeringsgerelateerde oplichting, waaronder het doorverwijzen van gebruikers naar crypto-investeringsgerelateerde websites en/of sociale mediaplatforms.”

BlackRock benadrukt dat het nooit contact opneemt met gebruikers via sociale media om betalingen te eisen of investeringen aan te bieden. De iShares Bitcoin Trust (IBIT) van BlackRock heeft sinds de lancering op 11 januari $19,7 miljard aan Bitcoin binnengehaald en is daarmee de leider in termen van totale instroom, met meer activa onder beheer dan alle andere goedgekeurde Amerikaanse spot BTC ETF-aanbieders samen.

Robert Mitchnick, hoofd digitale activa van BlackRock, merkte op dat er “zeer weinig interesse” is bij klanten in andere cryptovaluta’s dan Bitcoin en Ethereum. Tijdens de Bitcoin 2024-conferentie in Nashville, Tennessee, zei hij: “Onze klantenbasis is vandaag de dag voor het overgrote deel geïnteresseerd in Bitcoin, en dan enigszins in ETH… en er is tegenwoordig heel weinig interesse buiten deze twee.” Mitchnick verwacht dat investeerders uiteindelijk ongeveer 20% van hun crypto-bezit aan ETH zullen toewijzen, terwijl de rest naar Bitcoin gaat.

Bitcoin is ‘digitaal goud’

CEO Larry Fink van BlackRock onthulde recentelijk dat hij van gedachten is veranderd over Bitcoin en beschouwt het nu als “digitaal goud” en een “legitiem” financieel instrument. In een interview met CNBC’s Jim Cramer zei hij: “Het (Bitcoin) is een legitiem financieel instrument waarmee je misschien niet-gecorreleerde rendementen kunt behalen.”

Deze waarschuwingen komen te midden van een groeiende interesse en investering in Bitcoin en Ethereum, ondanks de risico’s van oplichting en fraude in de crypto-ruimte. BlackRock adviseert investeerders waakzaam te blijven en uitsluitend gebruik te maken van officiële communicatiekanalen voor investeringsgerelateerde zaken.

Hack nieuws

Cryptocurrency Exchange BingX verliest meer dan $52 miljoen door hack
Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13