blackrock
Bitcoin

BlackRock’s Bitcoin ETF schittert ondanks ‘sombere’ vooruitzichten

De Amerikaanse Bitcoin (BTC) spot Exchange-Traded Funds (ETF’s) zijn al een tijdje lekker bezig. BlackRock’s IBIT-fonds steekt de afgelopen dagen met kop en schouders boven de concurrentie uit met zijn hoogste instromen in lange tijd. De resultaten zijn opmerkelijk volgens on-chain analysebureau Santiment aangezien het optimisme op de cryptomarkt een flinke duik heeft genomen. 

IBIT Bitcoin-fonds schittert

De in januari gelanceerde Bitcoin ETF’s zijn bezig aan een uiterst sterke reeks. Sinds 5 juli hebben de fondsen iedere handelsdag meer kapitaal binnengehaald dan dat er wordt onttrokken. De instromen zijn bovendien niet misselijk. Vorige week werd voor het eerst in meer dan een maand meer dan $1 miljard binnengehaald. Deze week werd op maandag en dinsdag gezamenlijk zelfs meer dan $700 miljoen verwelkomt. 

BlackRock’s IBIT-fonds, de grootste Bitcoin ETF ter wereld, springt er al een tijdje bovenuit met uitstekende resultaten. Uit data van Farside Investors blijkt dat het fonds gisteren voor de negende dag op rij geld zag binnenstromen; $102,7 miljoen om precies te zijn. Voor alle fondsen tezamen kwam de netto-instroom uit op $84,8 miljoen.

Op zeven van die negen dagen is de netto-instroom boven de magische grens van $100 miljoen uitgekomen, een prestatie die zelden wordt bereikt in de ETF-sector.

BlackRock beheert momenteel bijna $19 miljard aan kapitaal voor zijn gewilde Bitcoin ETF, waarmee het een ‘voorsprong’ van enkele miljarden dollars heeft op Grayscale’s GBTC-fonds.

BTC-sentiment verslechterd volgens Santiment

Volgens onderzoeksbureau Santiment zijn de resultaten van BlackRock, en de rest van de Bitcoin ETF’s, enigszins opvallend te noemen. Gisteren schreef het namelijk op socialmediaplatform X dat crypto-handelaren allesbehalve optimisme tonen op het moment. 

Het aantal positieve opmerkingen over Bitcoin op sociale media is de afgelopen tijd sterk afgenomen en bedraagt momenteel slechts een derde van wat het vier maanden geleden was, zo toont de grafiek van Santiment.

Handelaren zouden nu bovendien volgens Santiment tevens vaker shortposities innemen op Bitcoin, waarmee gespeculeerd wordt op een daling van de Bitcoin koers.

De resultaten van Santiment zijn verrassend aangezien de Bitcoin koers deze week juist een sterke opmars heeft gemaakt. De welbekende Bitcoin Fear & Greed Index is bovendien in slechts dagen opgeveerd vanuit ‘extreme angst’ naar de huidige zone van ‘hebzucht’, wat een duidelijke ommekeer in de marktstemming markeert.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?