Newsbit

Golden Bitcoin (BTC)

Blijven instituten Bitcoin kopen? 13.000 BTC worden van Coinbase gehaald

Golden Bitcoin (BTC)

Nieuwe data zou nog wel eens kunnen suggereren dat instituten Bitcoin (BTC) blijven kopen. Waar de Bitcoin het prijsniveau van $50.000 weer heeft bereikt, zijn ook 13.000 Bitcoins van de populaire Amerikaanse cryptocurrency exchange Coinbase gehaald. Deze Bitcoins zijn naar verluidt naar een aantal bekende bewaar-wallets geplaatst.


De cryptocurrency analist ‘Ki-Young Ju’ is van mening dat een uitstroom van in dit geval Bitcoin uit exchanges een van de sterkste bullish signalen is. Dit signaal zou tevens worden versterkt doordat de uitstroom wordt opgekocht door financiële instituten. Dit maakt Ju bekend via het sociale medium van Twitter.

Maar ook grote (tech)bedrijven kopen nu massaal Bitcoin. Zo heeft MicroStrategy bijvoorbeeld zijn BTC-voorraad aangevuld met een nieuwe investering van maar liefst $1 miljard. Verwacht wordt dat dit dan ook één van de redenen is dat de top cryptocurrencies momenteel weer herstellen. 1 BTC wordt op het moment van het artikel verhandeld voor ruim $50.500, waarna het de daling van de afgelopen dagen doorbroken heeft.


Grote bedrijven drijven prijs op

Verschillende grote bedrijven hebben in de laatste maanden grote stappen gezet binnen de cryptocurrency-wereld. Zo is PayPal bijvoorbeeld begonnen met de handel in crypto’s op hun platform, heeft Tesla een $1.5 miljard investering gedaan in Bitcoin én accepteert het de top cryptocurrency nu ook als betaalmiddel voor hun auto’s en heeft MicroStrategy zijn BTC-investering wederom uitgebreid naar $2.1 miljard in totaal.

Hiernaast hebben ook diverse financiële instituten inmiddels al de markt betreden. Hierdoor is gezamenlijk voor een gigantisch bedrag aan BTC aangekocht, wat de prijs ervan heeft opgedreven. Begin februari 2021 lag de prijs van BTC dan ook aanzienlijk lager, namelijk op circa $33.600. Inmiddels heeft BTC de $50.000 wederom verbroken, een stijging van ruim 30% in slechts 1 maand tijd.

Verwacht wordt dan ook dat BTC zich de komende tijd zal blijven herstellen en wellicht nieuwe records gaat verbreken. Aangezien dit nog moet blijken is dit geen handelsadvies.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top