Bitcoin prijs, Bitcoin
Bitcoin

MicroStrategy koopt voor nog eens $1 miljard aan Bitcoin

Het business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft vandaag opnieuw een aankoop aangekondigd van een grote hoeveelheid Bitcoin.


MicroStrategy’s pad naar Bitcoin

MicroStrategy heeft namelijk 19.452 Bitcoin gekocht, ter waarde van $1,026 miljard, tegen een gemiddelde prijs van $52.765. Het bedrijf bezit nu ongeveer 90.500 BTC. Op dit moment bezit het bedrijf voor $4,5 miljard aan Bitcoins. Gemiddeld heeft MicroStrategy $23.985 per Bitcoin betaald.

Het bedrijf investeerde vorig jaar voor het eerst in de digitale munt en gaf in augustus en september $425 miljoen uit om BTC te kopen. In december 2020 haalde het bedrijf $650 miljoen op om nog eens 29.646 Bitcoin te kopen. Vervolgens deed het bedrijf twee relatief kleinere aankopen van $10 miljoen per keer, met behulp van zijn eigen fondsen. Dit bracht het totale hoeveelheid aan Bitcoin op dat moment op 71.079 BTC. Met de aankoop van vandaag ligt het totaal nu op 90.500 BTC.


Een golf van institutionele investeringen

De investering van MicroStrategy was de aanleiding van een golf van institutionele investeringen van andere bedrijven. Verschillende bedrijven blijven doorgaan met Bitcoin kopen. Zo werd vandaag duidelijk dat Square voor nog eens $170 miljoen aan BTC heeft gekocht in het vierde kwartaal van 2020.

De CEO vnas MicroStrategy, genaamd Michael Saylor, is een van de meest belangrijke voorstanders van de Bitcoin geworden sinds het bedrijf is gaan investeren in de crypto valuta. Toen MicroStrategy in augustus 2020 haar eerste Bitcoin aankoop aankondigde, zei Saylor dat het bedrijf de Bitcoin erkende als een legitiem investeringsmiddel dat superieur kan zijn aan contant geld. Sindsdien heeft het bedrijf zelfs online cursussen gehouden om meer bedrijven uit te rusten met de kennis om Bitcoin te kopen.

Sindsdien heeft Saylor de Bitcoin herhaaldelijk omschreven als digitaal goud. In december vorig jaar adviseerde hij Elon Musk publiekelijk om Tesla’s balans om te zetten van Dollar naar de Bitcoin. Twee maanden later deed Tesla een gigantische investering van $1,5 miljard in de Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Bitcoin Halving is voltooid: Wat betekent dit voor de toekomst?
Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins