Blockchain Native Token
Blockchain

Blockchain had de Naira-schaarste in Nigeria kunnen voorkomen

In een recente analyse benadrukken lokale blockchain-experts het potentieel van blockchain-technologie om een cruciale rol te spelen bij het aanpakken van de economische uitdagingen waarmee Nigeria en het bredere Afrikaanse continent worden geconfronteerd.

De focus ligt op het schrijnende tekort aan valutastromen in Nigeria, dat dient als een illustratieve case study voor de mogelijkheden van blockchain-technologie om economische problemen te helpen oplossen.

Bevorderen acceptatie CBDC

Tijdens de Digital Assets Summit 2023, georganiseerd door de Stakeholders in Blockchain Technology Association of Nigeria (SIBAN) en gehouden in Abuja, de hoofdstad van Nigeria, werd uitgebreid gediscussieerd over beslissingen van de vorige regering met betrekking tot de uitgifte van nieuwe naira-bankbiljetten, de nationale fiatvaluta van Nigeria, en de recente inspanningen van het land om de acceptatie van digitale valuta (CBDC) door de centrale bank te bevorderen. Beide ontwikkelingen hadden eerder geleid tot problemen in de naira-stroom.

Christopher Eniayemo, mede-oprichter van Sahara ICP Hub West Africa, benadrukte dat de beslissing om nieuwe naira-bankbiljetten te drukken mogelijk binnen het gedecentraliseerde financiële (DeFi) systeem genomen had kunnen worden, waardoor Nigeriaanse burgers inspraak zouden hebben gehad en hen beter voorbereid had op de overgang.

Het introduceren van een blockchain-systeem naar Nigeria en Afrika als geheel zal de vooruitgang van DeFi helpen bevorderen en burgers controle geven over hun eigen geld en economie.

Blockchain-technologie biedt de technische onderbouwing en principes die DeFi in staat stellen om te opereren op een gedecentraliseerde, transparante, en veilige manier, waardoor gebruikers toegang krijgen tot een breed scala aan financiële diensten zonder afhankelijk te zijn van traditionele financiële tussenpersonen.

Faciliteren van blockchain-technologie

Opvallend is dat de huidige president van Nigeria, Bola Tinubu, tijdens zijn verkiezingscampagne een manifest heeft gepresenteerd dat, bij implementatie, het gebruik van blockchain-technologie en cryptocurrencies in de bank- en financiële sector van het land zou faciliteren.

Het manifest stelt voor om de bestaande regelgeving van de Nigeriaanse Securities and Exchange Commission met betrekking tot digitale activa te herzien, met als doel deze regelgeving vriendelijker te maken voor bedrijven. De voorgestelde nieuwe verordening omvat een kader voor het reguleren van digitale activa, zoals cryptocurrencies en andere digitale tokens, binnen Nigeria.

In een poging om het ‘Cashless Nigeria’-beleid te bevorderen en het gebruik van de nationale digitale valuta, de eNaira, te stimuleren, heeft Nigeria in 2022 beperkingen opgelegd aan de hoeveelheid contant geld die zowel individuen als bedrijven kunnen opnemen bij banken en geldautomaten.

Blockchain nieuws

2024: Doorbraakjaar voor de tokenisatie van real-world assets (RWA)
MrBeast beschuldigd van betrokkenheid bij crypto schandaal van $10 miljoen
Tibia introduceert eigen cryptocurrency en stapt Web3 in: Wat betekent dit voor spelers?
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy: Over 5 jaar zou je willen dat je meer Ripple (XRP) had gekocht
Cardano-oprichter is laaiend enthousiast over deze nieuwe cryptomunt
Van $700 naar $2,4 Miljoen: Crypto handelaar wint jackpot met memecoin
Newsbit
Bekijk de app
Bekijk