Blockchain Nieuws

Blockchain Nieuws

Blockchain kan banken beschermen tegen handelschandalen

Blockchain kan de handels en financieringssector helpen schandalen van miljarden dollars te voorkomen en handelsfinanciering te vergemakkelijken.


Handelsfinancieringssector in het nauw

De druk die wordt veroorzaakt door de aanhoudende economische crisis, verouderde handels en financieringssystemen en oplopende geopolitieke spanningen brengt de internationale handels en financieringssector in het nauw.

Zo bedroegen de recente handels en financieringsschandalen waarbij grote spelers als Hin Leong, ZenRock, Agritrade en Hontop Energy betrokken waren, een verlies van bijna $6 miljard.

Om hun blootstelling aan dergelijke bedreigingen te beperken, hebben grote banken zoals ABN Amro, Société Générale en BNP Paribas zich volledig teruggetrokken uit deze sector. In contrast hebben anderen de lat voor hun financieringsprocessen juist hoger gelegd, vertelt Samir Neji, oprichter van de blockchain-gebaseerde handelsfinancieringsmaatschappij dltledgers.

Neji zei: “Voor handelaren en andere bedrijven die goederen over de hele wereld verplaatsen, is het nu veel moeilijker om aan werkkapitaal te komen. Dit verstikt een sector die al in moeilijkheden verkeert.”


Is Blockchain de oplossing?

Door blockchain te implementeren kunnen handelaren het zware papierwerk, de e-mailuitwisselingen en telefoontjes weglaten die nodig zijn om handelsfinanciering veilig te stellen.

Gedistribueerde ledgertechnologie kan transparantie brengen in het handelsuitvoeringsproces door informatie in realtime te delen, vertelde Neji.

Wanneer handelaren alles van handelsdeelnemers zoals, documenten, goederen, contracten en betalingen op een enkel platform vastleggen kan het gemakkelijk worden gevolgd en geverifieerd. Op deze manier zou de kans dat een transactie frauduleus is drastisch afnemen, of misschien zelfs helemaal verdwijnen.

“Als banken zien dat hun transacties minder risico met zich meebrengen, wat ze dan zullen doen, zal de handelaar in een veel betere positie verkeren om financiering aan te trekken, en in veel gevallen zal hij uiteindelijk lagere tarieven betalen. Dit moet positief zijn voor de sector. ”


Makkelijke en snelle transacties

Afgezien van het herwinnen van het vertrouwen van banken om de wereldhandel te financieren, zou de blockchain technologie handelaren ook in staat stellen om hun transacties soepel uit te voeren tijdens de aanhoudende pandemie. Neji benadrukte ’s werelds eerste blockchain-gebaseerde handel in tarwe, ter waarde van $12 miljoen, die werd uitgevoerd op het platform van de dltledgers:

“Dit vond plaats op het strengste punt van de lockdown. De transactie werd in vijf dagen uitgevoerd. Daarentegen is de gemiddelde handelscyclustijd voor dit type handel één maand. “


Stop met praten en laat het zien

Met betrekking tot de acceptatie van blockchain door spelers in de handelsfinanciering en toeleveringsketens, zei Neji dat het belangrijk was om niet meer over blockchain te praten met klanten en hen gewoon de voordelen te laten zien die de technologie zou bieden.

Volgens de directeur is het niet belangrijk dat mensen de technische details van de onderliggende technologie kennen om er echt van te profiteren. Hij zei dat dltledgers en de andere bedrijven die blockchain in handelsfinanciering wilden integreren, moesten samenwerken om de gemeenschappelijke vijanden te bestrijden – papieren documenten, verouderde processen en fraude.

“Dit is geen sprint; het is een wereldwijde marathon, ”zei Neji verder en concludeerde:

“Ik geloof dat deze blockchain-hype zal verdwijnen en dat platforms zoals de onze gewoon op de achtergrond zullen blijven zitten en waarde zullen leveren door deskundige ingenieurs – waarschijnlijk dezelfde soort mensen die jaren geleden kleur in de televisie stopten, telefoons mobiel maakten, en de buitenwereld naar je computer brachten. “


Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten