Blockchain Nieuws

Blockchain-platform voor onroerend goed in India gelanceerd

In Pune, India, heeft een fintech-bedrijf een op de blockchain gebaseerd registersysteem gelanceerd genaamd ‘RealX’. Dit blockchain registersysteem stelt Indiase burgers in staat om fractioneel eigendom te kunnen kopen van onroerend goed.


Samenwerking met Tripvillas

Naar verluidt is RealX een samenwerking aangegaan met Tripvillas. Dit is een verhuurservice voor vakantiehuizen. Gezamenlijk gaan ze het eigendom van vakantiehuizen combineren dat in overeenstemming is met gebruik en opbrengst. Tripvillas zal ook verantwoordelijk zijn voor het beheer van een mand met vakantiewonen die bedoeld zijn voor co-investeringen. RealX wil zich naast de vakantiewoningen ook gaan richten op de ‘normale’ woningenmarkt. Hiervoor zal het bedrijf nog meerdere samenwerkingen moeten aangaan.

De COO en tevens mede-oprichter van RealX, Neera Inamdar, heeft aangegeven dat de wereldwijde COVID-19-pandemie een enorm belangrijke drijfveer geweest is voor de uiteindelijke lancering van het blockchain-platform. Dit gezien de instabiliteit van de vastgoedmarkt die zowel vastgoedontwikkelaars als investeerders trof. Onder verwijzing naar de terugkeer van een relatief stabiele markt, zei ze:

“We bieden ‘direct mede-eigendom van onroerend goed’ en het is in het belang van investeerders om directe mede-eigenaar van het onroerend goed te worden.”


Onduidelijkheid over crypto lijkt niet uit te maken voor testen van blockchain-technologie

Volgens de oprichter en CEO van Tripvillas, Roshan Lionel, kunnen Indiase investeerders binnenkort mede-eigenaar worden van internationale eigendommen op het platform, om hun uiteindelijke inkomsten verder te stimuleren.

Alhoewel er nog steeds een grote onduidelijkheid is omtrent de regulatie van cryptocurrencies in India, wordt de achterliggende blockchain-technologie in het land wel voluit uitgetest. Zo heeft bijvoorbeeld de regering van Maharashtra onlangs en legitimatiesysteem geïmplementeerd voor het verstrekken van fraudebestendige diplomacertificaten met behulp van de Ethereum-blockchain.

Dit is gedaan in samenwerking met de blockchain-startup ‘LegitDoc’. Hierdoor is de ‘Maharashtra State Board of Skill Development’ inmiddels begonnen met het uitgeven van digitaal verifieerbare certificaten. LegitDoc zelf is hiernaast in gesprek gegaan met enkele andere onderwijsinstellingen in India die soortgelijke oplossingen willen implementeren waarmee de voortdurende vervalsing van documenten tegen worden gegaan.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten