Bitcoin prijs, Bitcoin koers
Bitcoin

Bloomberg-analist: ‘Geweldige setup voor Bitcoin-halving van 2024’

Bloomberg’s grondstoffenexpert Mike McGlone zegt dat het erop lijkt dat Bitcoin weleens een heel sterk 2024 voor de boeg heeft. In een nieuw interview met Scott Melker zegt McGlone dat de halving van Bitcoin van maart 2024 en een aantal fundamentele ontwikkelingen op dit moment gigantisch bullish zijn.

Behoorlijk zware recessie

De voorspelling van een goed jaar voor Bitcoin in 2024 is voor Mike McGlone ook gedeeltelijk gebaseerd op een “behoorlijk zware recessie” die er volgens hem aankomt. Op de korte termijn is McGlone echter nog niet heel bullish over Bitcoin en wil hij wachten op de prestaties van de S&P 500.

De S&P 500 is volgens hem een betrouwbare manier om de volatiliteit van andere risico-assets als Bitcoin te meten. “Op het het huidige pad laat Bitcoin zien dat het steeds meer een wereldwijde reserve-asset wordt en een potentiële store-of-value omdat de volatiliteit op de aandelenmarkten hoog is”, aldus McGlone.

“De sleutel zit in de S&P 500, we moeten nog maar zien hoe Bitcoin reageert als deze naar 3.000 dollar zakt. Het zou fantastisch zijn als Bitcoin dan boven de 20.000 dollar blijft. Maar we zullen het zien. Ik weet het niet. Op de lange termijn, als we door deze periode breken, dan zullen er meer significante signalen zijn dat Bitcoin naar een koers van 100.000 dollar gaat”, aldus McGlone.

Bearish op aandelen

Het enige lastige voor McGlone op dit moment is dat hij nog enorm bearish is op de aandelenmarkten. Op basis van de renteverhogingen van de Federal Reserve verwacht de analist dat de markt nog een paar flinke tikken moet krijgen.

Als dat gebeurt, dan is het nog maar de vraag hoe Bitcoin daarop zal reageren. De kans is klein dat zoiets goed uitpakt voor Bitcoin. Wat dat betreft wil McGlone het allemaal nog even afwachten, voordat hij helemaal instapt en all-in gaat op een Bitcoin koers van 100.000 dollar.

Wij moeten het ook nog maar zien. De bearmarkt lijkt op dit moment voorbij, maar in de financiële markten kan alles zomaar ineens omslaan. Laten we daarom zeker niet te vroeg juichen en deze opleving al bestempelen als de start van een nieuwe bullmarkt.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken