Tijdelijke actie: Maak een account op Bitvavo en krijg €25 cadeau!
Bitvavo: Ontvang €25
Welkomstbonus!
Volgens Mike McGlone, een analist van Bloomberg, zal de Bitcoin koers zich spoedig gaan herstellen. De markt lijkt volgens hem namelijk zijn bodem gevonden te hebben.
McGlone deelde woensdag zijn gedachten met zijn 48.100 Twitter-volgers. De strateeg van Bloomberg ziet positieve signalen in de gegevens van Bloomberg’s Galaxy Crypto Index (BGCI) en de voortschrijdende 50-weekse en 100-weekse gemiddelden van de Bitcoin prijs. Hij vertelt dat de huidige indicatoren vergelijkbare signalen vertonen als de bodem van de bearmarkt in 2018. Deze bodem ging vooraf aan een sterke opleving in de eerste helft van 2019.
De crypto winter in 2018 was een moeilijke tijd voor Bitcoin, aangezien de prijs in januari daalde van $16.000 naar een marktbodem van ongeveer $3.200 tegen half december. Na het bloedbad steeg de Bitcoin eind juni echter weer naar een bedrag van ongeveer $13.000.
McGlone schreef in een vervolgbericht dat de Bitcoin op schema ligt voor een van de grootste bullmarkten in de geschiedenis. Hij zei echter ook dat het zou kunnen dat de cryptomunt vanaf nu juist begint met falen. “Wij neigen dat de adoptie van Bitcoin waarschijnlijk zal blijven toenemen.” Aldus McGlone.
McGlone vergeleek de periode in het eerste halfjaar met de ‘barstende internetbubbel van 2000-02’, die veel bedrijven zag lijden, maar ook de weg vrijmaakte voor topbedrijven zoals Amazon en eBay om te groeien.
De analyse weegt echter zwaar door het feit dat de bearish omstandigheden voor een groot deel een reactie waren op het agressieve monetaire beleid van de Amerikaanse Federal Reserve. De Federal Reserve deed een poging om de inflatie op te drijven via een reeks renteverhogingen.
In 2022 hebben de Bitcoin en de algehele crypto markt geleden door verschillende macrofactoren, zoals de Russische invasie van Oekraïne, wereldwijde regelgeving en werkeloosheid. Ondertussen hebben crypto projecten en imploderende bedrijven het sentiment nog meer bearish gemaakt.
Op 5 juni merkte McGlone op dat de laatste renteverhoging in juni van de Fed van 75 basispunten de laatste van het jaar zou kunnen zijn, mits de aandelenmarkt blijft dalen met een “vergelijkbare snelheid als in het eerste halfjaar. Een dergelijk resultaat zou kunnen leiden tot een sprong tussen asset klassen wanneer beleggers opnieuw de markt betreden.