Bloomberg Laptop
Bitcoin

Bloomberg-enquête: Bitcoin koers kan tot $10.000 dalen

Institutionele en professionele handelaren denken dat de Bitcoin prijs naar $10.000 zal zakken, zo blijkt een Bloomberg-enquête.

90% dat Bitcoin koers daalt tot $10.000

De Bitcoin prijs daalde vandaag opnieuw tot onder de $20.000 en de voortekenen zijn vrij dramatisch Niet alleen is de huidige macro-economische achtergrond onveranderd, maar deze wordt ook nog erger met meer lockdowns in China, de energiecrisis in Europa en aanhoudende inflatie in de VS, terwijl de arbeidsmarkt krap blijft met stijgende lonen.

De BTC koers zal naar verwachting nog meer gaan dalen, net als de waarde van de euro ten opzichte van de dollar. Vandaag is 1 euro voor het eerst hetzelfde als 1 dollar waard.

Al met al lijkt de kans groot dat de Bitcoin koers spoedig tot richting de $16.020 zal zakken, zo vertellen analisten. Dat zou een koersval van ongeveer 15 procent betekenen. Volgens de deelnemers aan de enquete van Bloomberg zou het zelfs nog pijnlijker kunnen worden voor Bitcoin investeerders. Een groot deel van de geënquêteerde denkt namelijk dat de Bitcoin prijs naar de $10.000 zal zakken.

Aan de andere kant zou een stijging vanaf $19.036 voldoende zijn voor een prijs richting de $21.969. De redenering erachter komt van de Relative Strength Index (RSI), die bijna oversold is. Met die kleine daling zou de Bitcoin-markt kunnen zien dat verkopers hun posities sluiten om winst te nemen, waardoor er ruimte ontstaat voor herstel. Een stijging tot zelfs $23.000 zou mogelijk zijn als dit samengaat met de rally van de aandelenmarkten en de daling van de VIX.

Bitcoin nieuws

Expert voorspelt miljardeninstroom voor Hongkongse Bitcoin ETF
De decentralisatie van Bitcoin wankelt, volgens CTO van Komodo
SkyBridge Capital oprichter voorziet Bitcoin koers van $200.000 in 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Crypto analist waarschuwt voor voor enorme koersval altcoins