Bitcoin crash
Bitcoin

Bitcoin daalt onder de $20.000 terwijl de Amerikaanse dollar stijgt

De marktwaarde van de cryptomarkt is sinds eind vorig jaar met ongeveer $2 biljoen gedaald. En nu lijkt de Bitcoin op weg naar de $15.000.

Bitcoin daalt opnieuw

De Bitcoin koers viel dinsdag terug onder de $20.000, nadat het vorige week juist een sterk herstel had laten zien. De grootste BTC koers daalde vandaag met 2,6 procent tot een waarde van circa $19.700. Daarmee daalde de munt voor een vierde dag op rij. De op één na grootste cryptomunt, Ethereum, daalde ook en verloor maar liefst 4,1 procent van zijn waarde.

Ondanks een kleine opleving rond de wekelijkse vervaldatum van de Bitcoin opties van afgelopen vrijdag, waarbij de koers steeg tot $22.000, en de Bitcoin het 200-weekelijkse voortschrijdend gemiddelde bereikte, zag de weekendsessie een hervatting van schokkerige, neerwaarts gerichte prijsacties. De Amerikaanse dollar presteert juist goed en steeg op maandag.

Bitcoin en andere cryptocurrencies hebben het moeilijk gehad omdat de centrale bank vecht tegen de hoge inflatie. Cryptocurrencies hebben de afgelopen jaren de neiging gehad om in een lijn te handelen met risicovolle assets. Wall Street verwacht dat de crash van de cryptocurrency nog veel erger zal worden.

Volgens 60 procent van de 950 investeerders die reageerden op de laatste MLIV Pulse-enquête, is de kans groot dat de Bitcoin zal dalen tot $10.000. De kans op een dergelijke koersval wordt groter geacht dan de kans dat de Bitcoin koers zal stijgen naar $30.000.

De scheve voorspelling onderstreept hoe bearish investeerders zijn geworden. De crypto industrie is opgeschrikt door onrustige geldschieters, ingestorte valuta’s en het einde van de pandemie die een speculatieve razernij op de financiële markten aanwakkerde.

Bearish sentiment onder investeerders

Retailbeleggers zijn bezorgder over de koersen dan hun institutionele tegenhangers. Waarbij bijna een kwart van de retailbeleggers de asset klasse als afval bestempelde. Professionele beleggers stonden meer open voor digitale activa. Terwijl ongeveer 28 procent van de totale respondenten het vertrouwen uitsprak dat cryptocurrencies de toekomst van financiën zijn, zei 20 procent dat ze waardeloos zijn.

Bitcoin heeft al meer dan tweederde van zijn waarde verloren sinds dat het in november bijna de $69.000 bereikte. Sinds september 2020 is het niet meer zo laag geweest als $10.000.

“Het is op dit moment heel makkelijk om bang te zijn, niet alleen met crypto, maar in het algemeen

– Aldus Jared Madfes, partner bij Tribe Capital

Hij zei daarnaast dat de verwachtingen voor een verdere daling van de Bitcoin de angst van mensen in de markt weerspiegelen. De crypto-crash zal waarschijnlijk meer druk uitoefenen op regeringen om de regelgeving van de industrie op te voeren. Dergelijk toezicht wordt door de meerderheid van de respondenten als positief ervaren, omdat het het vertrouwen zou kunnen vergroten. Meer regelgeving zou kunnen leiden tot een bredere acceptatie bij institutionele en particuliere beleggers.

Overheidsinterventie zal waarschijnlijk ook worden verwelkomd door consumenten die geschaad zijn door de ineenstorting van de stablecoin TerraUSD.

Digitale valuta’s van de centrale bank

Centrale banken overwegen ook om hun eigen digitale valuta te ontwikkelen voor gebruik bij digitale betalingen. Maar noch de recente prijsdalingen, noch de potentiële uitdaging van centrale banken, zullen de Bitcoin en Ether van hun troon stoten. Een meerderheid van de respondenten verwacht dat een van deze twee over vijf jaar een drijvende kracht zal blijven. Een ander deel ziet de digitale valuta’s van de centrale bank een sleutelrol spelen.

Bitcoin drijft nog steeds de crypto markt aan, terwijl Ethereum zijn voorsprong verliest.

– Aldus Ed Moya, senior marktanalist bij Oanda Corp.

De NFT-markt

NFT’s werden beroemd omdat het miljoenen dollars aantrok voor foto’s van getekende apen. Maar de overgrote meerderheid van de ondervraagden beschouwt ze als kunstprojecten of statussymbolen, en slechts 9 procent ziet ze als een investeringsmogelijkheid.

Bovendien kunnen degenen die op zoek zijn naar de volgende bubbel in de assetprijzen er goed aan doen om elders te kijken. Uiteindelijk wordt door de meeste respondenten verwacht dat het volgende grote ding volledig los staat van cryptocurrencies. Waarbij NFT’s worden gezien als kleine mogelijkheden om de volgende razernij te veroorzaken. Matt Maley, hoofdmarktstrateeg bij Miller Tabak + Co zei het volgende:

De volgende financiële bubbel is altijd iets anders dan de laatste bubbel, dus de meerderheid heeft hier absoluut gelijk in.

Bitcoin nieuws

Bitcoin zakt onder de $60.000 nu instroom in ETF’s stokt
Verdere correctie Bitcoin: Koers mogelijk naar $50.000
Amerikaanse centrale bank geeft opnieuw gigantische fout toe
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Crypto-analist Ali Martinez voorspelt Enorme Bitcoin liquidatie
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?