Bitcoin

Bloomberg voorspelt Goud prijs van $3k en Bitcoin prijs van $20k

Een senior strateeg van Bloomberg, genaamd Mike McGlone, zei in zijn update dat hij verwacht dat de goud en Bitcoin koers flink zal stijgen. De analist verwacht dit aangezien de gunstige macro-economische fundamentals en de verzwakte positie van de dollar.

“Wanneer de dollar en aandelen slecht presteren, zal goud aanzienlijke rugwind krijgen”, merkte hij op.


Een goud prijs van $3000

Goud bereikte eerder in augustus al een recordhoogte, nadat het zijn hoogste punt in 2011 van $ 1.920 per ounce had overschreden. De prijs steeg zelfs even tot een hoogtepunt van $2.070 per ounce. Even later zakte de koers echter wat terug door de toenemende verkoopdruk.

Hoewel veel analisten de correctie zagen als het einde van de goud Bull-run, verwachtten sommigen analisten zoals McGlone dat de goud prijs zal blijven stijgen.

De strateeg vertelt dat goud zich in de beginfase bevindt van wat lijkt op een lange termijn bull run. Hij benadrukte de aanhoudende financiële crisis die de centrale banken ertoe heeft aangezet om kwantitatieve versoepelingsprogramma’s met een open einde te lanceren.

Deze kwantitatieve versoepeling heeft tot nu toe gezorgd voor een negatieve druk op de Amerikaanse dollar en heeft “het opwaartse traject van goud versneld”.

“Centrale banken die in wezen geld drukken om de inflatie te stimuleren, vormen een solide basis voor de prijsstijging van safe-haven assets, zei McGlone.”

Hij voegde eraan toe dat het edelmetaal op zijn minst $3.000 zou kunnen bereiken in de huidige bull-run uit vrees voor hogere inflatie.

Goud prijs in uptrend – Bron: Tradingview

Bitcoin naar $20.000

McGlone ziet dat Bitcoin zich in een soortgelijk opwaarts traject bevindt. De analist zei in zijn update van juni dat de cryptocurrency tegen het einde van dit jaar $20.000 zou kunnen bereiken. Hierbij verwees hij naar steeds gunstiger fundamentele en technische factoren. De stijgende open interest en de toenemende interesse van institutionele beleggers zijn hierbij positieve factoren.

“Bitcoin eindigde 2019 op ongeveer $7.000, bijna onderaan zijn bereik, wat een verschuiving naar de piek bevordert. Vorig jaar was het hoogtepunt ongeveer $14.000, wat betekent dat de koers bijna kan verdubbelen in 2020, ” legde de McGlone uit.

BTC/USD – Bron: Tradingview

Ondertussen noemde de analist dezelfde macro-factoren voor de Bitcoin die ook de goud prijs begunstigde. Hij zei dat het kwantitatieve versoepelingsbeleid van de centrale banken de vraag naar Bitcoin onder investeerders deed toenemen. Het verminderde ook de prijsvolatiliteit van de cryptocurrency.

 

Bitcoin nieuws

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Bitcoin koers onderuit door China en Midden-Oosten
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen