Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bluntz verwacht Bitcoin koers van 32.000 dollar

Bluntz, een populaire pseudonieme handelaar met ruim 200.000 volgers op Twitter, zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nog meer correcties te wachten staat voordat we weer omhoog kunnen kijken. Voor de komende periode verwacht hij nog een daling naar de koers van 23.000 dollar, waarna we de weg omhoog inzetten en bij de 32.000 dollar uitkomen.

Waar baseert Bluntz zich op?

De grote vraag is natuurlijk waar Bluntz zich op baseert voor deze koersvoorspellingen voor Bitcoin. Het antwoord is de Elliott Wave Theory, een tool uit de technische analyse die kijkt naar de psychologie van de massa.

Volgens de theorie zien we die psychologie vaak terug in golven; golven van optimisme en pessimisme. Dat is ook waarom we in een bullmarkt nooit de koers in een rechte lijn zien stijgen, dat gaat vaak ook in golven.

Bluntz stelt dat Bitcoin een opwaartse trend van vijf golven zag van 16.000 naar 32.000 dollar en nu middenin een ABC-correctie zit die de koers zal meenemen naar het niveau van 23.000 dollar.

Stijging naar 32.000 dollar

Op dit moment zitten we volgens Bluntz in de vroege fases van de C-golf; waarin hij een correctie van vijf golven verwachten op weg naar zijn neerwaartse target van 23.000 dollar. Zodra de ABC-correctie voorbij is verwacht Bluntz dat Bitcoin zijn opwaartse trend hervat.

“Zoals we deze vijfde en laatste golf en al zijn subdivisies afmaken, denk ik dat we het dieptepunt hebben bereikt en op weg kunnen naar nieuwe hoogtepunten; waarbij we ook voorbij het punt van 32.000 dollar zullen schieten met de Bitcoin koers“, aldus Bluntz.

Uiteindelijk verwacht de analist dat dit hele verhaal nog een maand gaat duren. Dat zou betekenen dat we ergens in oktober of november weer in een positieve stijgende trend zitten met Bitcoin. Op dit moment lijkt dat onmogelijk, maar in deze markt kun je eigenlijk nooit iets uitsluiten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?