Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bluntz verwacht Bitcoin koers van 32.000 dollar

Bluntz, een populaire pseudonieme handelaar met ruim 200.000 volgers op Twitter, zegt dat Bitcoin waarschijnlijk nog meer correcties te wachten staat voordat we weer omhoog kunnen kijken. Voor de komende periode verwacht hij nog een daling naar de koers van 23.000 dollar, waarna we de weg omhoog inzetten en bij de 32.000 dollar uitkomen.

Waar baseert Bluntz zich op?

De grote vraag is natuurlijk waar Bluntz zich op baseert voor deze koersvoorspellingen voor Bitcoin. Het antwoord is de Elliott Wave Theory, een tool uit de technische analyse die kijkt naar de psychologie van de massa.

Volgens de theorie zien we die psychologie vaak terug in golven; golven van optimisme en pessimisme. Dat is ook waarom we in een bullmarkt nooit de koers in een rechte lijn zien stijgen, dat gaat vaak ook in golven.

Bluntz stelt dat Bitcoin een opwaartse trend van vijf golven zag van 16.000 naar 32.000 dollar en nu middenin een ABC-correctie zit die de koers zal meenemen naar het niveau van 23.000 dollar.

Stijging naar 32.000 dollar

Op dit moment zitten we volgens Bluntz in de vroege fases van de C-golf; waarin hij een correctie van vijf golven verwachten op weg naar zijn neerwaartse target van 23.000 dollar. Zodra de ABC-correctie voorbij is verwacht Bluntz dat Bitcoin zijn opwaartse trend hervat.

“Zoals we deze vijfde en laatste golf en al zijn subdivisies afmaken, denk ik dat we het dieptepunt hebben bereikt en op weg kunnen naar nieuwe hoogtepunten; waarbij we ook voorbij het punt van 32.000 dollar zullen schieten met de Bitcoin koers“, aldus Bluntz.

Uiteindelijk verwacht de analist dat dit hele verhaal nog een maand gaat duren. Dat zou betekenen dat we ergens in oktober of november weer in een positieve stijgende trend zitten met Bitcoin. Op dit moment lijkt dat onmogelijk, maar in deze markt kun je eigenlijk nooit iets uitsluiten.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicator is de recessie een kwestie van tijd
Econoom Nouriel Roubini waarschuwt voor Amerikaanse recessie
Bitcoin-mining kan tot 8% van de wereldwijde uitstoot helpen te verminderen
Meer nieuws

Meest gelezen

XRP-gemeenschap reageert massaal op tweet van Elon Musk
Zoveel geld zou je nu hebben als je in januari 2018 voor 1000 euro aan Ripple (XRP) had gekocht
Kan je nog miljonair worden van Shiba Inu?