Crypto prijs stijgt
Altcoin

BNB, XRP en TRON schieten omhoog

Bitcoin begon vandaag sterk met een stijging tot boven de 61.000 dollar. Inmiddels is de Bitcoin koers weer een klein beetje gedaald, maar een handjevol altcoins kon ook profiteren van de opleving van de grootste munt van de markt. Zo wist BNB 5,48% te winnen, schoot XRP met 4,28% omhoog en staat TRON zelfs 9,48% in het groen.

Waarom stijgen deze altcoins?

Het is vaak lastig om specifieke redenen aan te wijzen voor stijgingen. In dit geval zagen we bij XRP bijvoorbeeld een stijging in de Open Interest (OI) op de derivatenmarkt van 11% naar 712 miljoen dollar. Dat geeft meestal aan dat er meer speculatief kapitaal richting een asset stroomt en over het algemeen is dat goed voor de koers.

BNB mocht met 19% zelfs een grotere stijging van de OI opschrijven. Voor BNB kwam de OI daarmee uit op het bedrag van 601 miljoen dollar, wat nog iets lager is dan de 712 miljoen dollar van XRP. Voor TRON was het helemaal feest, want daar ging de OI omhoog van niveaus van 50 tot 150 miljoen dollar richting de 300 miljoen dollar.

Dat heeft er mogelijk mee te maken dat TRON het thuis is geworden voor een gigantische hoeveelheid Tether stablecoins. Vandaag werd bekend dat Tether wederom voor 1 miljard dollar aan stablecoins heeft gebakken op de blockchain van TRON.

Dergelijke ontwikkelingen geven aan dat grote partijen vertrouwen hebben in de toekomst van TRON en waarde zien in de blockchain, wat natuurlijk ook goed is voor de token zelf.

Structurele bearmarkt voor altcoins

Ondanks de stijgingen van vandaag is er volgens Markus Thielen van 10x Research sprake van een structurele bearmarkt voor altcoins. Dat is een trend die volgens hem zelfs dateert van december 2022, in ieder geval ten opzichte van Bitcoin.

Ten opzichte van de Amerikaanse dollar zijn veel altcoins natuurlijk alweer behoorlijk gestegen en tot leven gekomen, al moeten de meesten (in tegenstelling tot Bitcoin) nog steeds een nieuwe all-time high maken.

Het langverwachte altseason is er in ieder geval nog niet van gekomen. Veel analisten zijn de afgelopen maanden overgestapt van Bitcoin op altcoins, in de hoop daar nog meer geld mee te verdienen. Die zijn tot nu toe behoorlijk van een koude kermis thuisgekomen.

Een goed voorbeeld daarvan is Michaël van de Poppe, de Nederlandse analist verkocht in mei 2024 al zijn Bitcoin voor altcoins. Hoewel hij aangaf zijn vertrouwen in Bitcoin niet te zijn verloren, had hij meer vertrouwen in altcoins.

Dat is een pijnlijke fout geweest voor de analist.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Tron (TRX) of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Altcoin nieuws

Chainlink blijkt enorm populair op social media, een aankomende stijging op komst?
Crypto analist: Deze 4 cryptomunten koop ik voor de lange termijn
Dit zijn de 3 best presterende cryptomunten van de afgelopen week
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Crypto-analist voorspelt ongekende bullmarkt: ‘Dit is nog maar het begin’
Deze 3 Crypto’s overleven de crash en stijgen fors in waarde