Bitcoin stijgt, Bitcoin groen
Bitcoin

Bobby Lee: ‘De crypto-lente is begonnen’

Als we Ballet CEO Bobby Lee mogen geloven, dan is de industrie inmiddels in een “nieuwe lente” aangekomen nadat we een gigantisch lange winter hebben overleefd. In een nieuw interview met Bloomberg Television zegt Lee dat Bitcoin waarschijnlijk zijn vierjarige-marktcyclus blijft volgen.

De volgende halving

De volgende halving van Bitcoin staat voor april 2024 op het programma. Dan gaat de beloning voor miners voor het produceren van een nieuw blok voor de blockchain van 6,25 Bitcoin naar 3,125 Bitcoin.

Met de daling van die beloning zakt ook de inflatie van Bitcoin met 50 procent. Wat dat betreft is het niet vreemd dat we Bitcoin in het verleden na iedere halving zagen exploderen.

Als de vraag hetzelfde blijft en het nieuwe aanbod gaat ineens door de helft, dan is de kans natuurlijk groot dat de waarde van een asset stijgt. Tot nu toe zagen we dat iedere keer voor Bitcoin.

“We zien eindelijk tekenen van een potentiële lente en het einde van de winter. Het heeft lang geduurd. […] Het is mooi om te zien dat Bitcoin vanaf de bodem van 16.000 dollar weer op 31.000 dollar is gekomen”, aldus Lee.

De bankencrisis

Lee zegt dat de Amerikaanse bankencrisis het narratief rondom Bitcoin en crypto zeker geholpen heeft. Dankzij de problemen bij de banken zijn meer mensen Bitcoin juist als een veilige haven en een alternatief voor het traditionele systeem gaan zien.

“Je moet crypto zien als een veilige haven in de zin dat het heel anders werkt dan traditioneel fiatgeld. Door de bankencrisis realiseren mensen zich dat hun geld in principe niet altijd daar is, omdat het uitgeleend wordt aan bedrijven en overheden”, aldus Bobby Lee.

Lee zegt overigens ook dat de verkoopcijfers bij Ballet, dat hardware wallets produceert, door het dak zijn gegaan de afgelopen weken. Zeker na de toename van het scepticisme rondom het traditionele financiële systeem.

Bitcoin nieuws

Nvidia koers schiet 6,80% omlaag: ook Bitcoin in de problemen
Bitcoin koers daalt, maar Amerikaanse beurs valt harder
Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Meer nieuws

Meest gelezen

Elon Musk: Amerika gaat failliet
Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen