Bank
Bitcoin

Breaking: First Citizens neemt Silicon Valley Bank over

Het in North Carolina gevestigde First Citizens Bank neemt alle klant-tegoeden en leningen van Silicon Valley Bank over, zo blijkt uit een verklaring van de Federal Deposit and Insurance Corporation (FDIC). Op maandag 26 maart werd een akkoord bereikt om de 17 voormalige filialen van Silicon Valley Bank op maandag 27 maart al te openen als First Citizens Bank and Trust Company filialen.

72 miljard dollar aan assets

Met de overname neemt First Citizens ongeveer 72 miljard dollar aan assets over van Silicon Valley Bank voor een ‘korting’ van 16,5 miljard dollar, zo laat de FDIC verder weten.

Na het omvallen van Silicon Valley Bank nam de FDIC de bank over, met als doel de bank zo snel mogelijk te verkopen. Dat is nu dus gelukt. First Citizens, de overnemende bank, is de 30e grootste bank in de Verenigde Staten.

In totaal beheert de bank 167 miljard dollar aan assets en 119 miljard dollar een deposito’s. Silicon Valley Bank viel uiteindelijk op 10 maart om als gevolg van een gigantische liquiditeitscrisis die een bankrun veroorzaakte.

Vreemde situatie

Het vreemde aan de deal tussen First Citizen en de FDIC met betrekking tot de overname van Silicon Valley Bank is dat de eerstgenoemde bank qua omvang ongeveer de helft van SVB is.

Aditya Shah zet in het bovenstaande bericht mooi uiteen hoe groot beide banken waren. Als je dat ziet is het inderdaad heel apart dat een bank van de omvang van First Citizens erin kan slagen om Silicon Valley Bank over te nemen.

Dat zijn dus de gekke dingen die je tijdens een crisis ziet. Het lijkt erop dat we weer een spannende week ingaan op macro-economisch vlak, want het zou ons niet verbazen als we nog meer ontwikkelingen gaan zien in deze beginnende bankencrisis, die tot nu toe redelijk goed is geweest voor Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken