Elon Musk
Bitcoin

Breaking: Twitter bestaat niet meer en heet nu X Corp

Het lijkt erop dat Twitter officieel niet meer bestaat. Zonder officiële mededeling is Twitter op 4 april samengegaan met het X Corp van Elon Musk, waardoor het bedrijf Twitter niet meer bestaat. Wat heeft dit allemaal te betekenen?

Het grote plan van Musk

Elon Musk heeft al meerdere malen aangegeven dat hij een “alles-app” wil bouwen. Die applicatie moet gebaseerd zijn op het Chinese WeChat, waar gebruikers in principe ook alles voor hun leven in kunnen regelen. Chatten, betalen, shoppen, zoeken en reserveringen maken, het kan allemaal in WeChat.

In een tweet van 4 oktober noemde Elon Musk de acquisitie van Twitter al een “versnelling richting de creatie van X, de applicatie voor alles.”

Betalingen zullen om die reden een belangrijk onderdeel van de app zijn. Afgelopen week verscheen ineens het logo van Dogecoin op de website, zou het ene iets met het andere te maken hebben?

Het kan zomaar zijn dat Musk na de samenvoeging van Twitter met X Corp hintte op de verdere integratie van Dogecoin, door bij wijze van grap het logo in te stellen op de website.

Niet de eerste actie

Het is overigens niet de eerste keer dat Elon Musk stappen zet voor X Corp. In het jaar 1999 richtte Elon Musk al X.com op, een online bank. Later in 2000 ging X.com samen met Confinity en veranderde het zijn naam naar PayPal.

Musk is dat wat betreft dus ook geen nieuw gezicht binnen de betaalindustrie, integendeel zelfs. Hij is vanwege zijn geschiedenis bij PayPal zelfs zeer bekend met betaalsystemen.

Wat dat betreft is de combinatie tussen Musk en crypto in potentie ook een gouden greep. Elon Musk is iemand die in de kern heel erg op één lijn zit met de waarden die aan Bitcoin hangen.

Het samenvoegen van Twitter met X Corp hoeft in principe nog niets te betekenen, maar Musk doet dat soort dingen niet zomaar. Er zal een groter plan achterzitten, waar we binnenkort meer over horen.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?