jerome powell, fed
Bitcoin

Brengt Fed-voorzitter Powell ons vandaag volatiliteit?

Het jaar 2022 werd gekarakteriseerd door de torenhoge inflatie die overal ter wereld opdook en de reactie van centrale banken in de vorm van renteverhogingen. Vandaag is het de beurt aan de voorzitter van de belangrijkste centrale bank ter wereld om weer te spreken over zijn beleid. Dan hebben we het natuurlijk over Jerome Powell van de Amerikaanse Federal Reserve.

Volatiliteit op komst?

Het is heel goed mogelijk dat Bitcoin en de crypto-markt in zijn geheel een volatiele dagje te wachten staan. Alle ogen zijn vandaag namelijk gericht op Federal Reserve voorzitter Jerome Powell, die om 16.00u Nederlandse tijd achter het spreekgestoelte kruipt.

Powell staat vandaag voor de Senate Banking Committee, wat in principe een halfjaarlijkse verplichting is voor de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank. De eerste helft van zijn toespraak is voorbereid, maar tijdens de tweede helft krijgt het publiek de kans om vragen te stellen.

Wat je vaak ziet is dat er in de tweede helft enkele onverwachte vragen komen en dat de markt daar nog weleens volatiel op kan reageren. De kans is in ieder geval aanwezig dat we tijdens zijn toespraak meer leren over de plannen voor de komende maanden van de Federal Reserve.

Rentevergadering van 22 maart

Voor 22 maart staat er weer een nieuw rentebesluit van de Federal Reserve op het programma. De verwachting op dit moment is dat de rente dan wederom met 0,25 procent stijgt naar de range van 4,75 – 5,00 procent. De kans daarop ligt momenteel op 72,3 procent.

Er is ook nog een kans op een renteverhoging van 0,50 procent naar 5,00 – 5,25 procent, maar die schat de markt momenteel op ‘slechts’ 27,7 procent. Het is echter mogelijk dat de toespraak van Powell van vanmiddag wat dingen op de schop gooit.

Wat dat betreft wordt het mogelijk een belangrijke voor de Bitcoin koers. Het afgelopen jaar is het beleid van de Amerikaanse centrale bank in ieder geval cruciaal gebleken voor het verloop van de koersen. Dat zal niet zomaar veranderen.

Bitcoin nieuws

Duitse overheid verplaatst grote hoeveelheid Bitcoin
LandBridge, een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de aankoop van land voor olie- en gaswinning, verdient geld aan Bitcoin miners
Volgende week vrijdag cruciaal voor Bitcoin
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen