Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Brits parlement wil dat de regering hard optreedt tegen crypto

Volgens het nieuwsplatform iNews, lobbyen Britse parlementsleden en campagnevoerders bij de Britse regering om een strenger standpunt in te nemen ten aanzien van de snelgroeiende crypto-industrie.


Groeiende zorgen binnen het VK

“Het is het Wilde Westen, dit grijze gebied tussen financiële investeringen met een hoge hefboomwerking aan de ene kant en deze producten die als gokken kunnen worden beschouwd”, vertelde het conservatieve parlementslid Richard Holden aan iNews. “Er moet een duidelijk onderscheid zijn om mensen te beschermen”, voegde hij eraan toe.

Matt Zarb-Cousin, een voormalig medewerker van Jeremy Corbyn, een voormalig leider van de Labour Party, richtte zich specifiek op de groeiende interesse van voetbalclubs in fantokens.

Fantokens zijn in wezen cryptocurrencies die zijn gekoppeld aan een voetbalclub. Enkele van de grootste voetbalclubs ter wereld hebben al meer dan $350 miljoen uitgegeven aan fantokens. Ze zijn echter wel controversieel gebleken.

“Het is slecht van voetbalclubs om gokken voor fans te promoten, wat ertoe kan leiden dat mensen hun leven verwoesten. Het is nog erger om een weg naar cryptocurrency aan te bieden door te doen alsof ze hen machtigen in een volledig ongereguleerd gebied.” Aldus Zarb-Cousin.

Dit is niet de eerste keer dat de crypto-industrie stof heeft doen opwaaien in het Verenigd Koninkrijk.


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier. en ga naar KuCoin.


De gespannen relatie van het VK met crypto

In de afgelopen 12 maanden heeft het VK de crypto-industrie met scepsis bekeken.

In januari 2021 publiceerde de Financial Conduct Authority (FCA) vijf zorgen over de crypto-industrie. Hieronder viel het vermeend gebrek aan consumentenbescherming en misleidende reclame.

De toezichthouder heeft ook hard opgetreden tegen Binance, een van de grootste en meest bekende crypto-exchanges. In de zomer van 2021 vertelde de FCA dat het een “groot probleem” had met het ontbreken van een hoofdkantoor van Binance.

In september versterkte de FCA zijn punt. Het zei dat Binance “niet in staat” was om te worden gereguleerd nadat een Britse entiteit van Binance geen basisinformatie aan de toezichthouder had verstrekt.

Binance heeft sindsdien gezegd dat het probeert de zaken met de FCA op te lossen. Tot nu toen is er nog geen bewijs dat hun inspanningen hebben gewerkt.

Als het gaat om misleidende advertenties, is de FCA niet de enige autoriteit die zich zorgen maakt over crypto.

De Advertising Standards Authority (ASA) is de afgelopen 12 maanden achter Coinbase, Papa Johns, eToro en verschillende cryptobedrijven aangegaan voor hun crypto-advertentiestrategieën. Miles Lockwood, directeur klachten en onderzoeken bij de ASA, zei het volgende:

“We zien dit als een cruciaal en prioriteitsgebied voor ons. Waar we tegen problemen aanlopen, zullen we hard en snel optreden.”


Kritiek op voetbalteams en fantokens

Binance, Coinbase en huishoudelijke merken zoals Papa Johns hebben in het VK te maken gehad met crypto-gerelateerde kritiek. Maar recentelijk is Arsenal FC ook onder vuur komen te liggen na de lancering van zijn AFC-fantoken.

In december 2021 verbood de reclamewaakhond de tokens-advertenties van Arsenal FC. Het zei dat de advertenties “investeringen in crypto-activa bagatelliseerden en profiteerden van de onervarenheid en goedgelovigheid van consumenten”.

Of andere bekende teams met fantokens, zoals Barcelona en Paris Saint-Germain, met soortgelijke tegenslagen te maken zullen krijgen, valt nog te bezien.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten