Bank in Spain
Bitcoin

Britse tak van SVB krijgt 15 miljoen pond aan bonussen

Silicon Valley Bank UK (SVB UK) heeft miljoenen ponden aan bonussen voor werknemers toegekend, slechts enkele dagen nadat het door de wereldwijde bankgigant HSBC werd gered voor slechts 1 Britse pond, aldus niet nader genoemde bronnen.

Reddingsactie voor SVB UK resulteert in ‘’bescheiden’’ bonus

In een verslag van Sky News van 18 maart, waarin niet nader genoemde bronnen worden aangehaald, wordt gemeld dat de uitbetalingen aan het personeel en het hogere kader van SVB UK eerder deze week zijn goedgekeurd door HSBC UK Bank – de instelling die SVB UK op 13 maart voor 1 Britse pond (1,22 dollar) heeft overgenomen.

Het was naar verluidt onduidelijk hoeveel was toegekend aan de CEO van SVB UK, Erin Platts, of haar senior collega’s, maar de bronnen beschreven de bonuspool als “bescheiden” en zeggen dat het in totaal “tussen de 15 en 20 miljoen pond” (ongeveer 18,26 en 24,35 miljoen dollar) bedroeg.

Volgens insiders zouden de bonussen bij SVB UK niet zijn uitbetaald als het bedrijf niet was overgenomen en “niet solvabel” was gebleven. Een insider merkte op dat de aandelen van hogere leidinggevenden en andere werknemers “waardeloos” zouden zijn geworden als het bijna failliete SVB UK niet was overgenomen.

Alles bij elkaar is het maar weer een vreemde situatie, die laat zien dat er in het traditionele banksysteem veel zaken gebeuren die niet helemaal goed voelen. Wat dat betreft is het niet gek dat veel mensen nu naar Bitcoin kijken als een potentieel alternatief.

SVB UK voegt zich bij HSBC

SVB UK verklaarde eerder in een tweet van 17 maart dat het “verheugd” was om deel uit te maken van HSBC na 14 jaar ondersteuning en “groei van de innovatieve economie van het Verenigd Koninkrijk”.

Dit komt nadat de Bank of England (BoE) op 10 maart de activiteiten van SVB UK stillegde en verklaarde dat het een “beperkte aanwezigheid” en geen “kritieke functies” had die het financiële systeem ondersteunen.

In de verklaring van de BoE stond dat SVB UK “geen betalingen of deposito’s meer zou verrichten”, omdat de BoE van plan was de rechtbank te verzoeken SVB in een “bankinsolventieprocedure” te plaatsen.

Uiteindelijk waren de bonusbetalingen een signaal van HSBC’s vertrouwen in het talent bij SVB UK en bedoeld om “eerder overeengekomen betalingen” te honoreren in een poging belangrijke medewerkers te behouden. Daar moeten we het dan maar mee doen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
PlanB: Bitcoin koers kan gigantisch stijging maken tot $500.000
Australië bereikt mijlpaal van 1.000 actieve crypto-geldautomaten
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?