Bitcoin stijgt
Bitcoin

Bullish: Bitcoin het meest oververkocht sinds COVID-19 Crash

Als we naar de Relative Strength Index (RSI) kijken is Bitcoin op dit moment het meest oververkocht sinds de COVID-19 Crash. Normaal gesproken is dat een bullish teken, want we weten allemaal wat er na die crash is gebeurd met de Bitcoin koers. Is dit de laatste grote correctie voordat een potentiële nieuwe bullmarkt begint?

BTC GRAFIEK

Wat is de RSI?

De RSI is een indicator die het momentum van de koers aangeeft in een bepaalde richting met een score van 0 tot 100. In dit geval gaat het om de 14-daagse variant van de RSI en een score van onder de 30 wijst meestal op een markt die oververkocht is.

Als we zeggen dat Bitcoin oververkocht is, dan impliceert die uitspraak dat de koers te snel gedaald is ten opzichte van zijn recente gemiddelde.

Een getal van boven de 70 zouden we overgekocht noemen en betekent in feite het tegenovergestelde. Meestal zie je dat de markt dan moet afkoelen.

Overigens is niet iedereen het ermee eens dat een RSI-score van onder de 30 meteen betekent dat de trend kan omdraaien. Alex Kuptsikevich van FxPro denkt bijvoorbeeld dat de trend van Bitcoin momenteel bearish is.

Bitcoin is nog altijd bearish

In principe betekent de lage RSI vooral dat de Bitcoin koers relatief snel gedaald is. Dat hoeft natuurlijk niet meteen te betekenen dat de neerwaartse trend voorbij is. Meestal zie je op die momentel wel een kleine bounce omhoog voor Bitcoin, maar een omdraaiing van de trend hoeft niet meteen plaats te vinden.

“Bitcoin sloot de week met een daling onder het 200-weekse en 200-daagse bewegende gemiddelde, wat een signaal van een bearish trend is”, aldus Kuptsikevich.

Verder hebben we natuurlijk nog altijd last van de hoge rentes op de Amerikaanse markt voor staatsobligaties, die ook op de koersen beginnen te drukken.

Wat dat betreft is Bitcoin nog niet uit de brand en moeten we nog maar zien of de laagste RSI sinds de COVID-19 Crash betekent dat we bijna weer aan een stijging gaan beginnen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Dit is de echte reden achter de Bitcoin koersval van vandaag
Peter Brandt waarschuwt: Gigantisch probleem voor de Bitcoin koers bij doorbraak onder dit kritieke niveau
Huidige Bitcoin-cyclus vertoont overeenkomsten met piek van 2019
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?