SEC
Bitcoin

Bullish: Grayscale praat met SEC over lancering Spot Bitcoin ETF

Het bestuur en de advocaten van Grayscale hebben meerdere ontmoetingen met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) achter de rug om de omtovering van de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) in een Spot Bitcoin ETF te bespreken.

Wat dat betreft lijken we steeds dichterbij de lancering van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF te komen en dat is natuurlijk goed nieuws voor de Bitcoin koers.

Wat is er besproken tussen Grayscale en de SEC?

In de hierboven gelinkte memo staat dat Grayscale en de SEC onder andere een regelverandering van de New York Stock Exchange (NYSE Arca) hebben besproken, die nodig zou zijn om de Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) onder NYSE Arca Rule 8.201-E op de beurs te noteren.

Verder staat er in het document dat Grayscale samenwerkt met BNY Mellon als hun bankpartner. BNY Mellon is een gigantische Amerikaanse bank, die bij de beursnotering van de ETF van Grayscale verantwoordelijk zal zijn voor het beheren van de ETF.

Overigens zorgen deze bijeenkomsten van onder andere Grayscale met de SEC er volgens ETF-expert James Seyffart niet voor dat de kansen op goedkeuring voor de Spot Bitcoin ETF toenemen.

Seyffart en zijn collega ETF-expert Eric Balchunas denken nog steeds dat er een kans van 90 procent is dat de Spot Bitcoin ETF voor 10 januari 2024 lanceert in de Verenigde Staten.

Positieve taal voor Bitcoin

ETF Store president Nate Geraci wist nog meer positieve dingen te bespeuren wat de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETF betreft.

Zo werd er naar de omtovering van GBTC in een Spot Bitcoin ETF gerefereerd als een “uplisting” van het fonds. “Dat is geen indicatie van enkele problemen voor de conversie van het fonds naar een ETF”, aldus Geraci.

Door het woord “uplisting” lijkt er simpelweg sprake van een kleine upgrade voor het fonds en niet een complete ommezwaai die de fundamenten van het fonds zou aantasten.

Het bijzondere aan GBTC is dat het fonds vanaf dag één met 20 miljard dollar aan assets op de markt zal komen. Op dit moment beheert het fonds namelijk al meer dan 600.000 Bitcoin voor zijn investeerders.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Is dit slechts het begin van de Bitcoin rally?
Vanguard CEO treedt af: zal zijn opvolger het Bitcoin-verbod herzien?
Bitwise voorziet een flinke toename in investeringen in Bitcoin ETF’s de komende maanden
Meer nieuws

Meest gelezen

Zoveel geld zou je nu hebben als je een jaar geleden voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Crypto analist: Dogecoin koers kan 11.500% stijgen
Onbekende crypto bereikt onverwachts nieuwe all-time high