Bitcoin prijs stijgt, Bitcoin bullrun
Bitcoin

Bullish nieuws: Bitcoin gaat nu de explosieve fase in

De populaire pseudonieme analist TechDev is heel bullish over Bitcoin en zodanig zelfs, dat hij spreekt over een mogelijke “explosieve” fase voor de digitale munt. In een nieuw draadje op Twitter (of X) legt de analist uit dat er momenteel sprake is van één signaal dat we normaal gesproken om de 3 tot 3,5 jaar zien voor Bitcoin.

Dat signaal levert meestal “enkele maanden” van koersgroei op voor de digitale munt.

Zeldzaam signaal voor Bitcoin

In de onderstaande grafiek van TechDev zien we dat een daling van de rente op Chinese staatsobligaties met een looptijd van 10 jaar ten opzichte van de Amerikaanse dollar meestal een signaal is dat de Bitcoin koers stijgt.

Volgens TechDev zijn er ook andere signalen zoals de Relative Strength Index (RSI) en de Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator die beide aangeven dat Bitcoin op het punt van uitbreken staat.

Verder wijst TechDev ook op de uitbraak van Bitcoin ten opzichte van de Nasdaq over de jaren, waarbij hij aangeeft dat investeerders een volgende uitbraak van Bitcoin ten opzichte van de techbeurs (die nu lijkt te beginnen) niet willen missen.

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin even een mindere dag, met de daling van ongeveer 2 procent die op de borden staat. Door die daling is Bitcoin de koers van 35.000 dollar in ieder geval weer verloren.

TechDev is bullish over Bitcoin

In september voorspelde TechDev al dat Bitcoin aan een nieuwe rally zou beginnen, omdat de drie belangrijkste voorwaarden daarvoor aanwezig waren. Hiermee doelde TechDev op een uitbraak boven het 20-maandse bewegende gemiddelde en bullish kruising voor de maandelijkse MACD en een Vortex bull cross op de maandgrafiek.

We staan dus mogelijk voor een gigantische bullmarkt voor Bitcoin, als we de analyse van TechDev mogen geloven. Waar die bullmarkt ons precies kan brengen? Dat maakt hij niet helemaal duidelijk, behalve dat we nieuwe all-time highs kunnen verwachten voor de digitale munt.

Inmiddels hebben we er een aantal goede weken opzitten, maar van een nieuwe all-time high lijkt op dit moment ZEKER nog geen sprake. De huidige all-time high ligt immers op 69.000 dollar en daar zitten we met de huidige 34.546 dollar nog redelijk ver vandaan.

Er is bijna precies een verdubbeling nodig om de all-time high die Bitcoin in november 2021 noteerde te evenaren.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Bitcoin nieuws

Crypto analist voorspelt: Bitcoin koers spoedig boven de $50.000
JPMorgan CEO beeft kritiek op Bitcoin, terwijl zijn eigen bank miljarden aan boetes betaalt
36% van de beleggers weigert Bitcoin te verkopen, zelfs bij een koers van $1 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Nieuwe ontwikkelingen in Ripple rechtszaak: Mogelijke gevolgen voor XRP koers