pal
Bitcoin

Raoul Pal: Stijgende wereldwijde liquiditeit kan Bitcoin naar nieuwe hoogten stuwen

Real Vision CEO Raoul Pal is momenteel zeer bullish over Bitcoin en de rest van de markt. Hij constateert namelijk dat de wereldwijde liquiditeit in een opwaartse beweging zit en dat is meestal behoorlijk bullish voor de markten.

Wereldwijde liquiditeit stijgt

Je kunt de wereldwijde liquiditeit zien als de hoeveelheid kapitaal die wereldwijd beschikbaar is voor investeringen. Die stijgt bijvoorbeeld als de rentes van centrale banken beginnen te dalen, omdat het dan eenvoudiger is om aan krediet te komen.

Met dat nieuwe krediet komt er nieuw kapitaal het financiële systeem in en een deel daarvan zal achterblijven in financiële assets.Om die reden is de wereldwijde liquiditeit een indicator die zo belangrijk is voor de markten en dus ook voor Bitcoin.

Nu zit deze in de lift, zoals we op de onderstaande grafiek van Raoul Pal kunnen zien.

Belangrijk om hierbij te vermelden is dat de wereldwijde liquiditeit 10 weken voorlopen op de markten. De markten reageren dus met terugwerkende kracht op de toename van de liquiditeit en in deze grafiek zijn de steunpakketten van de Chinese centrale bank nog niet meegenomen volgens Raoul Pal.

Liquiditeit. versus Bitcoin

De onderstaande grafiek geeft de lange termijn relatie tussen de liquiditeit en Bitcoin weer.

Daar zien we inderdaad dat Bitcoin vaak later reageert op toenames van de liquiditeit. Met name in de periode van 2022 was dat zichtbaar, maar ook in 2020 zien we eerst de liquiditeit gaan en vervolgens pas Bitcoin.

Wat nu opvalt is dat we gedurende 2024 een redelijk vlak verloop zagen voor de wereldwijde liquiditeit en dat deze eigenlijk pas net weer is begonnen met stijgen.

Hier nog even de grafiek in volle glorie. Het wordt dus interessant om te zien in hoeverre de markt gaat reageren op deze sprong omhoog van de liquiditeit.

Op basis van de geschiedenis zou het zomaar kunnen dat we vanaf hier redelijk bullish worden met Bitcoin en de rest van de financiële markt.

Krijg €10 cadeau bij BitvavoHandel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Maak een account bij Bitvavo. Stort 10 euro en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Start nu!

  • Vergunning DNB
  • Lage fees
  • Betrouwbaar

Bitcoin nieuws

Groot succes: BlackRock’s Bitcoin en Ethereum ETF’s trekken $158 miljoen aan
Analist: MicroStrategy kan rendement boosten door Bitcoin uit te lenen
Bitcoin koers klimt 2% en nadert kritieke drempel van $65.000
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analist voorspelt miljoenenkans met XRP: Van $1.000 naar $1 miljoen?
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Meest betrouwbare Bitcoin-signaal springt op groen