grayscale
Bitcoin

Goed nieuws: Verkoopdruk Spot Bitcoin ETF van Grayscale neemt af

De “korting” op de Spot Bitcoin ETF van Grayscale is afgenomen van 1,50 procent naar de huidige ~0,47 procent. Dat is een positieve ontwikkeling, want dat betekent in theorie dat de verkopen van aandeelhouders in het fonds beginnen te dalen. Na de lancering stroomde er voor ~500 miljoen dollar aan Bitcoin uit het fonds.

Inmiddels lijkt de rust op dit vlak van de markt terug te keren.

Waarom is dit belangrijk voor Bitcoin?

Dit betekent dat het “bloeden” vanuit de ETF van Grayscale waarschijnlijk gestopt is.

De eerste dagen liep er voor honderden miljoenen dollars aan kapitaal weg uit het fonds. Dat zorgde volgens de experts voor een behoorlijke neerwaartse druk op de Bitcoin koers. Nu valt die druk dus weg en kunnen we in theorie weer omhoogkijken.

Alle Spot Bitcoin ETFs lijken momenteel een vergelijkbare trend te volgen. Dat betekent dat investeerders in de fondsen een “betere deal” krijgen volgens Eric Balchunas.

Waarom?

Omdat de marktprijs van de aandelen van de Spot Bitcoin ETFs hiermee dichterbij de Bitcoin koers komt te liggen. Hoe dichter bij de “nul” hoe beter de Spot Bitcoin ETFs ervoor staan.

In theorie kan dat meer investeerders overtuigen om in te stappen.

Maar waarom stijgt de Bitcoin koers dan niet?

Vergeet niet dat de Bitcoin koers van veel meer factoren afhankelijk is dan alleen de prestaties van de Spot Bitcoin ETFs.

Het krijgt niet de aandacht die het verdient, maar Bitcoin miners zitten momenteel gigantisch in de verkoopmodus. Over de afgelopen 24 uur verkochten zij al bijna 10.600 Bitcoin volgens Ali Martinez.

Dat levert een verkoopdruk van 455,8 miljoen dollar op. Het probleem van Grayscale is opgelost, maar nu lijken ook de miners voor een gigantische neerwaartse druk op de Bitcoin koers te zorgen.

Mogelijk proberen zij zich hiermee voor te bereiden op de volgende Bitcoin Halving, die in theorie hun omzetten doet halveren.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Bitcoin beleeft slechtste start van oktober ooit, maar herpakt $61.000
Benjamin Cowen waarschuwt: Stijgende werkloosheid kan Bitcoin in bearmarkt houden in Q4 2024
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales