MetaMask Logo Smartphone
Altcoin

Bullmarkt Signaal: MetaMask groeit 55% in 4 maanden

MetaMask is één van de grootste wallet-aanbieders ter wereld binnen crypto en momenteel gaat het fantastisch met deze partij. De afgelopen vier maanden groeide het aantal maandelijkse actieve gebruikers van MetaMask namelijk met een indrukwekkende 55 procent.

Dat heeft natuurlijk alles te maken met de explosieve koersactie die Bitcoin en Ethereum de afgelopen maanden op de spreekwoordelijke mat hebben weten te leggen.

Wat is MetaMask?

MetaMask maakt het voor gebruikers redelijk eenvoudig om hun crypto in een eigen wallet te bewaren. In principe is dat natuurlijk het basisidee achter crypto. Het idee dat jij de baas over je eigen vermogen kunt blijven, zonder dat je op een bank of andere financiële tussenpersonen hoeft te leunen.

Het enige “nadeel” is dat je met MetaMask in principe ook een tussenpersoon gebruikt. Je draait met een wallet van MetaMask immers geen eigen node, waarmee je alle transacties in het netwerk van een cryptocurrency verifiërt.

Je bent er met een wallet van MetaMask dus nog niet helemaal, maar voor veel mensen werkt het wel. Het is eenvoudig en je kunt er snel mee aan de slag in de crypto-wereld.

Het gevaar is alleen dat MetaMask nog weleens gevoelig kan zijn voor hacks. Een kleine fout is snel gemaakt en helaas kan dat in theorie fataal zijn bij dit soort wallets. Heb jij weleens problemen gehad met een eigen wallet?

MetaMask schiet door het dak, bullmarkt aanstaande?

Het aantal maandelijkse actieve gebruikers van MetaMask is vanaf september 2023 naar januari 2024 gestegen van 19 miljoen naar meer dan 30 miljoen stuks.

Dat markeert een stijging van 55 procent. Daarmee komt MetaMask in de buurt van zijn record van 31,7 miljoen maandelijkse actieve gebruikers uit januari 2022. Dat was natuurlijk enkele maanden nadat voor Bitcoin en Ethereum de all-time highs werden bereikt.

Opvallend genoeg is het aantal zoekopdrachten op Google met het woordje “crypto” nog ver verwijderd van de pieken die we eerder zagen.

Zodoende lijkt het veilig om te concluderen dat het grote publiek nog niet terug is als het om crypto gaat.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Altcoin nieuws

Bullish: Analist voorspelt sterke stijging voor deze cryptomunt
Crypto-analist voorspelt supercycle voor memecoins: Grote prijsstijgingen in het vooruitzicht
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Rechtszaak Ripple vs. SEC: Een beslissend moment nadert
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales