Bitcoin, btc
Bitcoin

Bybit: De Bitcoin bull-rally zal nog 350 dagen doorgaan

De afgelopen maanden is het geduld van Bitcoin (BTC) beleggers flink op de proef gesteld. Toch voorspellen de onderzoekers van cryptobeurs Bybit dat Bitcoin zijn bull-rally nog wel een jaar kan voortzetten.

Volgens een rapport van Bybit en BlockScholes, dat de prijsbewegingen van een asset analyseert aan de hand van de huidige ‘trough-to-peak ratio’, kan de bullrun nog 350 dagen doorgaan. Dit zou betekenen dat het einde van de bullrun pas in het derde kwartaal van 2025 wordt bereikt.

“Met een huidige trough-to-peak ratio van 3,5x, aanzienlijk lager dan de 20x die in eerdere cycli werd waargenomen, suggereert het rapport dat de rally nog 350 dagen kan doorgaan voordat eerdere pieken worden overschreden.”

Bitcoin ligt nog steeds op koers

Bitcoin bevindt zich momenteel in een sterke bullrun, vergelijkbaar met eerdere cycli. Hoewel de koers onlangs onder een belangrijk post-halving groeitraject is gezakt, is er geen reden tot zorgen zolang de prijs op korte termijn weer boven de $63.000 komt. Dit niveau markeert het gemiddelde pad van eerdere cycli.

Nathan Thompson van Bybit merkt op dat BTC, gebaseerd op historische grafiekpatronen, zich nu in de tweede fase van de cyclus bevindt.

“In de eerste fase van de cyclus herstelt de spotprijs van BTC van de dieptepunten en stijgt richting het recordniveau dat in de vorige cyclus werd bereikt. Daarna zien we doorgaans dat de spotprijs verder stijgt, voorbij het vorige record, naar nieuwe, ongekende hoogten.”

Thompson’s visie wordt ondersteund door andere bekende crypto-analisten, waaronder Rekt Capital, die denkt dat we momenteel 42,5 procent door de huidige bull-cyclus zijn, gebaseerd op eerdere Bitcoin halving-cycli.

Deze cyclus is anders

Het rapport van Bybit wijst erop dat institutionele beleggers de drijvende kracht zijn achter de Bitcoin-rally van 2024. Particuliere beleggers spelen in deze cyclus een kleinere rol vergeleken met eerdere cycli, wat deels te wijten is aan de wereldwijde hoge inflatie, waardoor zij minder te besteden hebben.

“De veranderende correlatiestructuur tussen crypto en memecoins wijst erop dat een ander type belegger, namelijk institutionele partijen, achter de recente prijsstijgingen zit. De hernieuwde samenhang met aandelen valt samen met de lancering van BTC Spot ETF’s begin januari 2024, wat tevens een nieuwe vraag naar crypto heeft aangeboord.”

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Bitcoin nieuws

Bloomberg-analist: BlackRock en Bitcoin ETF’s houden BTC overeind
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag?
Miljardair waarschuwt voor grote recessie in Amerika
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt