Bybit
Exchange

Bybit schorst dollar-transacties, problemen bij de beurs?

Het in Dubai gevestigde Bybit is de volgende crypto exchange die overboekingen met Amerikaanse dollars opschort vanwege “storingen bij de partner.” Voor nu krijgen de gebruikers tot 10 maart de tijd om tegoeden op te nemen via overboekingen.

Wat is er aan de hand?

Het is langzaam duidelijk aan het worden dat de traditionele financiële industrie klaar is met de crypto-wereld. Steeds meer banken zeggen hun samenwerking met crypto-bedrijven op en daar lijkt Bybit nu het volgende slachtoffer van te zijn.

Middels een bericht op 4 maart maakt het beursplatform bekend dat stortingen en opnames via het traditionele SWIFT-systeem en het Amerikaanse banksysteem niet meer beschikbaar zijn. Er zijn nog wel alternatieven, maar dit lijkt te wijzen op een verbroken samenwerking.

Bybit claimt dat de fondsen van gebruikers op dit moment “veilig en zeker” zijn, maar vraagt zijn klanten wel om “zo snel mogelijk” hun tegoeden op te nemen. Het in Dubai gevestigde Bybit hoort overigens bij de bedrijven met exposure op het crypto-leenplatform Genesis Global Trading, dat op 20 januari failliet ging.

150 miljoen dollar

Als we Bybit CEO Ben Zhou mogen geloven, dan gaat het om een totaalbedrag van 150 miljoen dollar. Dat geld zou Bybit via zijn investeringstak Mirana Asset Management bij Genesis ondergebracht hebben.

Het opvallende aan de timing van dit bericht, is dat Silvergate Bank recent aankondigde de stoppen met zijn betaalnetwerk voor digitale assets. Het is goed mogelijk dat Bybit hier ook onderdeel van was en nu op zoek moet naar een nieuwe partner.

Met name de druk vanuit de wetgevers, die ontstond als gevolg van het omvallen van FTX in november 2022, proberen veel Amerikaanse banken hun exposure op crypto te verlagen.

Afgelopen maand kondigde Binance bijvoorbeeld ook al aan dat het overboekingen met Amerikaanse dollars tijdelijk moest schorsen vanwege problemen met zijn bankpartner Signature Bank.

Exchange nieuws

Crypto.com krijgt goedkeuring van Centrale Bank van Ierland als VASP
Ministerie van Financiën van Thailand trekt licentie van cryptobeurs Zipmex in
Coinbase Advanced: Het toonaangevende platform voor ervaren crypto traders
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen