Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Capaciteit Bitcoin Lightning Network voor het eerst meer dan 3.900 BTC

Waar de bearmarkt langdurig aanhoudt, blijft de onderliggende Bitcoin (BTC)-architectuur zich verbeteren. Het Peer-to-Peer (p2p)-netwerk van de top crypto wordt vrijwel iedere dag beter beveiligd, meer gedecentraliseerd en sneller. Dit geldt ook voor het Bitcoin Lightning Network (LN).

Het Lightning Network

Het Bitcoin LN heeft een nieuwe recordhoogte gemeten van 3915.776 BTC. Dit geeft aan dat de BTC-transactiesnelheden verbeterd zijn en de kosten via het layer-2-protocol tevens verlaagd zijn. Dit blijkt uit nieuwe data afkomstig van Bitcoin Visuals.

In 2018 is het Bitcoin Lightning Network voor het eerst geïmplementeerd in het hoofdnetwerk van de top cryptocurrency. Het doel van het LN is om de bekende schaalbaarheidsproblemen van Bitcoin aan te pakken. Sinds de lancering van het LN is de capaciteit van het BTC-netwerk gestaag gegroeid.

Deze groei zag echter een tijdelijke verstoring op 18 april van dit jaar, toen de capaciteit van het LN daalde met meer dan 7.5%, van 3687.051 BTC naar 3402.273 BTC in een kwestie van één week. De daling toonde op 2 mei echter de veerkracht van het netwerk en dat ging gepaard met een snel herstel naar 3718.351 BTC.

Overbrugging van Layer 1 naar Layer 2

De overbrugging van Layer-1-blockchains naar Layer-2 zou volgens een Reddit-gebruiker nog wel eens voor een grote verstoring kunnen gaan zorgen. Hij legde hier het volgende over uit:

De adoptie van L2 vindt nu plaats, ook al is het langzaam en in bursts. Achter de schermen verbeteren L2’s de betrouwbaarheid, verlagen ze de kosten en vergroten ze de toegankelijkheid. L2’s zijn nog steeds aan het bouwen en verbeteren, en dat is fantastisch.

De overbrugging naar Layer 2 lijkt echter nodig te zijn. Dergelijke L2-schaaloplossing bieden een betere beveiliging en meer transacties in één pakket.

Bitcoin nieuws

Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin Crypto miners verkopen record aantal Bitcoin
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken China waarschuwt dat Bitcoin koers naar $0 kan zakken
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten