Altcoin, Cardano

Cardano lijkt klaar voor $3 vanwege technisch patroon

Een technisch patroon op de Cardano grafiek wijst op een koersstijging van 20%. Dit zou betekenen dat de ADA prijs kan stijgen tot boven de $3.


Cardano (ADA) breekt uit een bull flag

Cardano lijkt dus op weg naar een nieuw hoogtepunt aangezien er een bull flag lijkt te vormen op de 4-uurs grafiek. In een maand tijd steeg de ADA prijs met 120% tot een hoogtepunt van $2,97. Deze ATH werd vorige week bereikt. Sinds dat dit niveau werd bereikt daalde de koers met 15 procent tot $2,50. Nu lijkt de positiviteit echter weer terug te zijn onder Cardano investeerders.

In de onderstaande grafiek zien we een naar beneden hellend kanaal. Daarnaast hebben we de volumes zien dalen, wat erop wijst dat handelaren hun tokens niet meer willen verkopen. Als gevolg hiervan zien we een bull flag vormen, zoals weergegeven in de onderstaande grafiek.

ADA bull flag op 4-uurs grafiek – Bron: Tradingview

Doorgaans zorgen bull-flags ervoor dat handelaren beginnen te kopen wanneer de candle uit het patroon breekt, zoals zojuist is gebeurd. Dit betekent dat er extra koopkracht de markt betreed en de koers verder zal stijgen. Het doel van deze bull flag uitbreek ligt, volgens verschillende analisten, rond de $3,05.


Positieve fundamentele factoren

Niet alleen de technische grafiek ziet er positief uit. Ook de fundamentele factoren zien er zeer positief uit voor Cardano. Dit komt vooral door de langverwachte Alonzo hard fork die live zal gaan op 12 september.

Door deze hard fork zal het Cardano netwerk smart contracts ondersteunen. Dat betekent dat Cardano eindelijk de concurrentie aan kan gaan met Ethereum in de DeFi sector. Als gevolg hiervan is de ADA prijs hard gestegen. Sommige mensen denken zelfs dat Cardano om deze reden spoedig Ethereum in zou kunnen halen als grootste altcoin ter wereld.

Tijdens het laatste Cardano 360-evenement hebben de managers verdere plannen aangekondigd om Ethereum-blockchain-gebruikers aan te trekken. Francisco Landino, projectmanager bij IOHK zei dat Cardano volgende week het testnet van een ERC-20-migratietool zou lanceren.

Als gevolg hiervan kunnen gebruikers hun ERC-20 overzetten naar de blockchain van Cardano. SingularityNET, een gedecentraliseerd netwerk voor kunstmatige intelligentie, zal zijn native token, AGIX, migreren van Ethereum naar Cardano. Charles Hoskinson vertelde ook dat meer dan 100 bedrijven van plan zijn om de komende maanden naar Cardano te verhuizen. Het kan dus wel eens een hele winstgevende maand worden voor Cardano investeerders.