Cardano (ADA)
Cardano

Cardano staat voor ‘grote daling’ zo stelt Benjamin Cowen

De populaire macro-analist Benjamin Cowen voorspelt dat Cardano (ADA) een gigantische daling te wachten staat. Nu is de vraag natuurlijk op welke tijdslijn hij die daling verwacht en hoe zwaar die daling zal zijn. In de onderstaande video legt Cowen uit dat hij voor het einde van het jaar een gigantische daling verwacht voor Cardano.

Daling voor Cardano

“Het is bijna onvoorstelbaar dat Cardano voor de rest van het jaar op dit koersniveau blijft en geen doorslaggevende bewegingen zal maken. Ik denk dat er voor het einde van het jaar een grote koersbeweging komt. Mijn vermoeden is dat die koersbeweging naar beneden zal zijn voor Cardano”, aldus Benjamin Cowen met een redelijk duidelijke boodschap.

cardano koers

Volgens de zeer populaire analist is het waarschijnlijk dat de Cardano koers een tik krijgt, vanwege een daling van de liquiditeit. De grafiek die Cowen deelt toont hoe ADA de eb en vloed van de wereldwijde liquiditeit volgt.

Het is voor mij geen verrassing dat altcoins het moeilijk hebben, omdat de liquiditeit dalende is op dit moment.

Wat is de liquiditeit?

Met “de liquiditeit” heeft Benjamin Cowen het over de balansen van de grootste centrale banken, waaronder natuurlijk die van de Verenigde Staten, maar ook die van Canada, Europa, het Verenigd Koninkrijk, China, Japan, Australië en Nieuw-Zeeland. Wat we duidelijk zien is dat die balansen momenteel dalende zijn.

“Uiteindelijk, als de liquiditeit terugkomt, dan verwacht je dat altcoins weer een slag omlaag maken. Dat is ook waar de enorme winsten, waar veel mensen naar op zoek zijn, vandaan komen. Jammer genoeg komen die vrijwel nooit in het jaar voor de halving.

Dat is een periode waarin de markt voor altcoins simpelweg harde klappen krijgt. Ook als we naar ADA kijken is het simpelweg een kwestie van de liquiditeit volgen”, aldus Benjamin Cowen.

Op dit moment is die liquiditeit er niet en dat zien we terug in de koersen.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Cardano had gekocht
Google Bard voorspelt de Cardano prijs voor begin 2024
Cardano (ADA) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt na stijging van 10% – Kan het $1 bereiken?
Meer nieuws

Meest gelezen

Enorme prijsstijging: Cryptomunt schiet 75% omhoog na grote aankondiging
Zoveel geld zou je nu hebben als je begin dit jaar voor 2000 euro aan Bitcoin had gekocht
Deze nieuwe Cryptomunt Steeg in korte tijd met 7.000%