Altcoin Nieuws, Cardano Nieuws

Cardano stijgt met 18% door aankondiging Hoskinson

De ADA prijs is in de afgelopen 24 uur tijd met meer dan 18% gestegen sinds Charles Hoskinson heeft aangekondigd dat de smart contract implementatie er spoedig aan zit te komen.


De Alonzo hard fork zorgt voor opwinding

Zoals we gisteren al in een artikel aangaven zal de nieuwe Alonzo update van Cardano ervoor zorgen dat het netwerk smart contracts ondersteund. Deze update heeft voor veel opwinding gezorgd bij ADA investeerders, aangezien de munt daardoor kan gaan concurreren met Ethereum. Dit heeft de prijs flink opgedreven.

Daarbij komt dat Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano, heeft vertelt dat hij vandaag de datum gaat onthullen wanneer de smart contracts op het Cardano mainnet zullen worden vrijgegeven. Dit heeft de prijs een flinke boost gegeven. In de afgelopen 24 uur is de ADA koers namelijk met meer dan 18% gestegen.

“We zullen aankondigen wanneer de Alonzo-hardfork zal plaatsvinden, en op dat moment kun je smart contracten op Cardano uitvoeren”, vertelde hij aan kijkers op Periscope.

Hoskinson vertelde dat de hard fork in ieder geval plaats zal vinden vóór de Cardano-top, die gepland staat voor volgende maand.

Cardano heeft, sinds het live ging in 2017, constant zijn netwerk uitgebreid. Net als bij Ethereum, heeft het Cardano netwerk bijvoorbeeld de mogelijkheid om NFT’s te ondersteunen.

Toch zal de Alonzo hard fork een van de meest ingrijpende upgrades zijn voor het netwerk. Dit omdat het de introductie van gedecentraliseerde financiële (DeFi)-protocollen zal vergemakkelijken waarmee mensen kunnen lenen, uitlenen en handelen zonder tussenpersonen.

Als we de ADA prijsgrafiek bekijken lijkt het erop dat de munt spoedig de psychologische $2 grens kan gaan testen. De eerdere weerstandsniveau’s zijn namelijk met kracht doorbroken.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten