Cardano, ada
Cardano

Cardano verwelkomt eerste door fiatgeld gedekte USD-stablecoin

De populaire layer-1 blockchain Cardano verwelkomt zijn eerste 1-op-1 gedekte stablecoin. Het gaat om USDM, de nieuwste stablecoin in de markt die inmiddels een totale waarde van 146 miljard dollar beslaat; met natuurlijk Tether (USDT) en in iets minder mate Circle (USDC) als de grote leiders.

Wat maakt USDM uniek op Cardano?

Wat USDM uniek maakt op de blockchain van Cardano, is dat het de eerste stablecoin is die je kunt inwisselen voor Amerikaanse dollars. Dat in tegenstelling tot DJED en iUSD, die algoritmisch en synthetisch zijn.

USDM is een project van Mehen Finance dat lanceerde op 17 maart. Volgens Matthew Plomin, partner bij Mehen Finance, was het lanceren van een nieuwe stablecoin helemaal geen eenvoudige opgave. Zo waren er enorme vertragingen door problemen met Amerikaanse banken in 2023.

Het bedrijf lanceerde in november 2022 zijn white paper, waarin het uitlegde hoe een door Amerikaanse dollars gedekte stablecoin van waarde kon zijn binnen het ecosysteem van Cardano. De stablecoin moest in 2023 lanceren, maar dat liep in de soep door de problemen bij Silicon Valley Bank, Silvergate en Signature Bank.

Problemen met banken

De problemen met Amerikaanse banken hielden niet op bij het omvallen van partijen als Silicon Valley Bank en Silvergate.

Zo werkte Mehen Finance ook met Cross River, maar die sneden alle banden met het bedrijf door nadat ze een samenwerking begonnen met het grote Circle. “Zodra ze hen hadden, gaven ze niets meer om ons”, zo vertelde Plomin over die ontwikkeling.

Nu gebruikt het de diensten van Plaid om USDM tot leven te wekken en ze weer in te wisselen voor Amerikaanse dollars.

Plaid faciliteert een betaalnetwerk tussen Bank of America, Chase, Wells Fargo en andere grote Amerikaanse banken om fintech en crypto-producten te helpen.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Cardano of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Cardano nieuws

Kan Cardano (ADA) 1 dollar worden? 
Gaat Cardano binnenkort 75% stijgen?
Cardano-oprichter: “We hebben alle troeven in handen”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC