Cardano, ada
Cardano

Cardano voert belangrijke update door, terwijl nieuw tijdperk nadert

Cardano (ADA) bevindt zich aan de vooravond van zijn langverwachte Voltaire tijdperk waarin het omgetoverd wordt tot een democratisch blockchainn-netwerk zoals we dat momenteel nog niet kennen. Ondertussen blijft Cardano ook op andere fronten hard aan de weg timmeren.

Zo heeft het netwerk recent een belangrijke stap gezet met de nieuwste versie van Hydra, een layer-2 schaaloplossing die Cardano in staat stelt om zowel meer transacties te verwerken als de snelheid van deze transacties flink te verhogen.

Cardano Hydra update

Cardano-ontwikkelaar Sebastian Nagel, die een grote bijdrage heeft geleverd aan Cardano’s Hydra-protocol, liet enkele dagen geleden op socialmediaplatform X weten dat er een nieuwe versie van de schaaloplossing beschikbaar is. 

Voordat we ingaan op de belangrijkste veranderingen die de update met zich meebrengt, is het zaak om voor ogen te hebben hoe het Hydra-protocol precies werkt.

Zoals gezegd speelt Hydra een cruciale rol in het verhogen van zowel de capaciteit als de snelheid van transacties op het Cardano netwerk. Je kunt het vergelijken met Bitcoin’s Lightnining Network. Beide oplossingen verwerken transacties off-chain en leggen alleen het eindresultaat uiteindelijk vast op de blockchain.

Cardano’s Hydra protocol werkt met zogenoemde Hydra Heads die transacties buiten de blockchain verwerken. Je kunt het zien als een soort kanaal waarin deelnemers zoveel transacties uit kunnen voeren als nodig is, die direct tussen de betrokken partijen worden uitgevoerd. Pas wanneer de deelnemers klaar zijn en de Hydra Head willen sluiten, wordt de uiteindelijke staat van alle transacties op de Cardano blockchain vastgelegd. 

Terug naar de recente update. Nagel liet zijn duizenden X-volgers weten dat het nu mogelijk is om fondsen op te nemen uit een open Hydra Head zonder deze te hoeven sluiten. Daarnaast bevat de update verbeteringen in de documentatie en oplossingen voor interne berekeningen van walletkosten.

Voltaire tijdperk komt eraan

Tegelijkertijd duurt het niet lang meer voordat Cardano zijn zogenoemde Chang hard fork door zal voeren, waarmee het Voltaire tijdperk wordt ingeluid. Dit markeert de laatste ontwikkelingsfase van Cardano waarin het netwerk zal evolueren naar een volledig decentraal netwerk waarin de macht in handen van de gebruikers komt te liggen.

Vorige week kon je nog in het Cardano nieuws lezen dat het netwerk bijna klaar is voor de nieuwe update. 69% van alle validators hebben hun Node Version 9.1.0 namelijk geïnstalleerd. Wanneer 70% hun systemen hebben bijgewerkt naar de nieuwste node, kan de hard fork officieel worden geïmplementeerd. 

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt