Cardano prijs stijgt
Cardano

Cardano volume schiet omhoog in aanloop naar Chang hard fork

Terwijl de cryptomarkt door een volatiele periode gaat, staat Cardano (ADA) op het punt een belangrijke mijlpaal te bereiken met de aankomende Chang hard fork. Deze hard fork is een cruciale update van het Cardano-netwerk, bedoeld om de besluitvormingscapaciteiten op de blockchain te verbeteren door nieuwe functionaliteiten en protocollen toe te voegen.

Parallel aan deze technische vooruitgang neemt de marktactiviteit rond ADA aanzienlijk toe. Volgens gegevens van het blockchain-analyseplatform CoinGlass is het handelsvolume in ADA perpetual futures in de afgelopen 24 uur met 30% gestegen, wat resulteerde in een omzet van $408,53 miljoen.

Daarnaast meldt CoinMarketCap een stijging van 5,54% in het totale handelsvolume, waardoor de marktactiviteit van ADA op het moment van schrijven rond de $1 miljard ligt.

Node upgrade

De upgrade naar Node Version 9.1.0 is nu voor 69% voltooid en vormt een cruciaal onderdeel van de overgang van het Cardano-netwerk. Zodra 70% van de validators hun systemen hebben bijgewerkt naar de nieuwe node, kan de Chang hard fork officieel van start gaan.

Hydra update

Cardano blijft in hoog tempo innoveren. Naast de aankomende hard fork kondigde oprichter Charles Hoskinson ook de lancering aan van de langverwachte Hydra-update. Hydra is een Layer 2 (L2) oplossing die een belangrijke stap vooruit betekent voor de verbetering van de netwerkprestaties van Cardano. Met behulp van zogenaamde Hydra Heads stelt deze update gebruikers in staat om off-chain transacties uit te voeren, terwijl de veiligheid van de hoofdblockchain behouden blijft.

De technologie kan tot 1.000 transacties per seconde per Head verwerken, wat de schaalbaarheid van het netwerk aanzienlijk vergroot. Verdere details over Hydra worden verwacht tijdens de Rare Evo conferentie, die van 15-17 augustus plaatsvindt in Las Vegas.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Cardano of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Cardano nieuws

Cardano lanceert innovatief protocol om Solana’s transactiesnelheid te evenaren
Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Meer nieuws

Meest gelezen

Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’