cardano, ada
Cardano

Cardano’s DeFi gebruik schiet omhoog: Belangrijke mijlpaal nadert

Het gebruik van decentralized finance (DeFi) protocollen op het Cardano (ADA) netwerk begint weer te groeien. Hoewel er de afgelopen maanden een daling in adoptie was met een afname van het aantal gebruikers, lijkt de positieve trend voor Cardano terug te keren, mede dankzij de opwaartse beweging van Bitcoin (BTC) en andere munten op de markt. Analisten beschouwen deze toename in gebruik als een positief signaal dat mogelijk een aanzienlijke invloed kan hebben op de koers van ADA.

Cardano TVL dichtbij mijlpaal van 700 miljoen ADA

In onderstaande figuur is goed te zien hoe het gebruik van DeFi flink is toegenomen in 2023. Dit komt door de komst van onder andere stablecoins op het Cardano netwerk, waardoor het gebruik van DeFi protocollen een stuk makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt. Stablecoins bieden namelijk een stuk meer stabiliteit waardoor liquiditeit aanbieders op decentrale exchanges een stuk minder risico lopen door prijsfluctuaties. 

Zoals de figuur laat zien betrof de Total Value Locked (TVL) in 2023 ongeveer 198,65 miljoen ADA. Met de lancering van stablecoins op het netwerk steeg dit snel en zagen we in augustus de TVL waarde boven de 600 miljoen ADA uit stijgen. Echter, vanaf augustus begon de adoptie van DeFi op het altcoin netwerk flink af te nemen en zagen we zelfs een afname in gebruik. Met het bullish sentiment in de markt, omtrent de lancering van een Bitcoin Spot ETF, lijkt ook de adoptie van Cardano op te leven. Het netwerk zag in slechts een paar dagen tijd het DeFi gebruik met ongeveer 10% toenemen en is op weg om de belangrijke mijlpaal van 700 miljoen ADA in TVL te behalen.

TVL op het Cardano netwerk
TVL op het Cardano netwerk – DeFiLlama

Zet Cardano zijn opwaartse trend voort?

In de afgelopen zeven dagen heeft de cardano prijs een imposante koersontwikkeling doorgemaakt. De prijs steeg in een week tijd met bijna 15%, van een koers van $0,257 tot boven de $0,295. Analisten suggereren dat de groei in DeFi gebruik een indicatie is van een toenemende vraag naar ADA op het netwerk. Wanneer meer mensen actief deelnemen aan het netwerk zullen ze van nature ook meer vraag hebben naar cardano om de verschillende DeFi protocollen te kunnen gebruiken. Op termijn zal deze vraag zich vertalen naar een stijgende ADA koers.

Gratis 10 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht ADA of een andere crypto kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Cardano nieuws

Drie redenen waarom Cardano (ADA) klaar is voor een opmars
Cardano (ADA) koersanalyse: Is herstel naar $0,80 mogelijk?
Cardano netwerk groeit: Waarom de koersdaling niet het hele verhaal vertelt
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt