Hack Cyber Attack
Hack

Casper Network hervat activiteiten na beveiligingsinbreuk

Het Casper Network is weer volledig operationeel na een tijdelijke stillegging als gevolg van een beveiligingsinbreuk. Op 31 juli om 15:18 UTC stemden 64 validators unaniem voor het hervatten van de validatieprocessen, wat neerkomt op 85% van de CSPR-tokens op het netwerk.

Onderbreking van netwerkactiviteiten vormde technische uitdaging

Volgens een bericht op het sociale platform X is het netwerk succesvol hersteld. De beveiligingskwestie werd opgelost door een gezamenlijke, gedecentraliseerde inspanning van validators, engineers en andere betrokkenen.

In een update van het Casper-team werd gemeld dat de onderbreking van de netwerkactiviteiten een technische uitdaging vormde, vooral omdat deze plaatsvond midden in een actief tijdperk en niet aan het einde ervan. Twee blokken met vier transacties moesten worden verwijderd om de situatie op te lossen, waardoor deze transacties en hun effecten op de blockchain werden genegeerd.

Upgrade moest handmatig gestart worden

Het herstelproces omvatte de implementatie van een nieuw Casper-node binair bestand en standaardconfiguratiebestanden. Na de pauze moesten validators de upgrade handmatig starten en de nieuwe versie installeren, wat realtime synchronisatie vereiste. Bovendien werd er een tool ontwikkeld om de hele blockchain vanaf het begin tot nu te scannen, met als doel te verzekeren dat er geen andere misbruikgevallen waren.

Met goedkeuring van de validators werden de nodes opnieuw opgestart, waarbij de twee problematische blokken werden verwijderd en de nodige globale statuswijzigingen werden doorgevoerd. Zodra 66,7% of meer van de consensus-stake dit punt had bereikt, werd het netwerk opnieuw opgestart en kon het aanmaken van nieuwe blokken worden hervat.

Niet de enige die te maken heeft met beveiligingsinbreuk

Naast het herstel van het Casper-netwerk, heeft WazirX, een prominente Indiase cryptocurrency-beurs die eveneens te maken had met een beveiligingsinbreuk waarbij ongeveer $230 miljoen werd gestolen, een strategie aangekondigd om de fondsen van gebruikers terug te vorderen. In tegenstelling tot WazirX, dat in zijn voorlopige onderzoek geen bewijs vond van gecompromitteerde signermachines tijdens de hack van 18 juli, heeft het Casper-team aanzienlijke vooruitgang geboekt bij het identificeren van de oorzaak van hun inbreuk.

Andere opvallende slachtoffers van cryptohacks in juli zijn onder meer het algoritmische protocol Compound Finance ($24 miljoen), het overbruggingsprotocol Li.Fi ($10 miljoen), het gedecentraliseerde AI-protocol Bittensor en liquiditeitsverschaffer Rho Markets ($8 miljoen elk).

Hack nieuws

Cryptocurrency Exchange BingX verliest meer dan $52 miljoen door hack
Cryptoroof van $33 miljoen bij WazirX: Witwaspraktijken via Tornado Cash blootgelegd
Cryptocurrency-fraude zorgt in 2023 voor $5,6 miljard aan verliezen in de VS
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom