Bitcoin stijgt
Bitcoin

Cathie Wood: Bitcoin gaat prijs van 1 miljoen dollar bereiken

Cathie Wood, de CEO van Ark Invest, blijft vasthouden aan de voorspelling van haar bedrijf dat 1 Bitcoin in 2030 waarschijnlijk 1 miljoen dollar zal bereiken. Cathie Wood zei:

“Weet je, soms moet je op de proef worden gesteld, je moet eerst door crises gaan om de overlevenden te zien”, zei de bekende investeerder.

Wel heeft Wood toegegeven dat het aanhoudende debacle rondom de FTX beurs de acceptatie door instellingen waarschijnlijk zal vertragen. Grote institutionele investeerders zullen door deze problemen een stap terug doen om erachter te komen of ze Bitcoin echt begrijpen, maar dat is misschien niet eens heel slecht nieuws.

Cathie Wood is er namelijk van overtuigd dat institutionele investeerders zich misschien zelfs meer op hun gemak voelen met Bitcoin nadat ze veel meer onderzoek hebben gedaan naar de digitale valuta.

“Als ze eenmaal het huiswerk hebben gedaan en hebben gezien wat hier is gebeurd, denk ik dat ze zich meer op hun gemak voelen bij het overstappen naar Bitcoin en misschien Ethereum”.

– Cathie Wood

Bitcoin prijs kan in 2026 al rond de 500.000 dollar liggen

In januari voorspelde Ark Invest dat Bitcoin aan het begin van het volgende decennium (2030) 1 miljoen dollar waard zou zijn. Deze voorspelling is gebaseerd op de veronderstelling dat overheden over de hele wereld de grootste cryptomunt tals wettig betaalmiddel zouden gaan gebruiken.

Bovendien ziet Ark Invest dat Bitcoin een groter deel van de wereldwijde markt voor betalingsafwikkeling in beslag zal gaan nemen. Mede hierdoor zou de Bitcoin koers in 2026 al rond de 500 duizend dollar kunnen liggen. Cathie Wood laat weten dat dit doel haalbaar is als institutionele beleggers ten minste 5 procent van hun totale geld zouden toewijzen aan de Bitcoin.

Bitcoin nieuws

Mt. Gox verstuurt nog meer Bitcoin: Terugbetalingen bijna voltooid
Tom Lee: Bitcoin koers gaat vanaf hier met 1.100% stijgen
Deze indicator voorspelt een reusachtige Bitcoin koersstijging
Meer nieuws

Meest gelezen

Update Ripple vs SEC rechtszaak 22 juli
Elon Musk: Amerika gaat failliet
Bitcoin opleving snel ten einde volgens JPMorgan-analisten