Crypto wallet
Blockchain

Cathie Wood: “Digitale wallets vervangen cash en creditcards”

Ark Invest CEO Cathie Wood is ervan overtuigd dat digitale wallets en blockchain technologie onderdeel waren van de baanbrekende innovaties die de markt grotendeels negeerde in 2022. In een blogpost van 12 januari op de Ark Invest website, suggereert Wood dat de markten voor een “muur van zorgen” stonden in 2022. Die muur werd volgens haar vooral neergezet vanwege de angst voor inflatie en hogere rentes.

Digitale wallets

In haar blogpost schrijft Wood dat digitale wallets aan een gigantische opkomst bezig zijn. “Digitale wallets vervangen cash en creditcards. In 2020 haalden ze cash al in als de meest gebruikte betaalmethode voor offline commercie. Daarnaast waren ze in 2021 verantwoordelijk voor ongeveer 50 procent van de wereldwijde online commercie,” aldus een optimistische Wood. Overigens gaat dit dus niet over blockchain wallets, maar over alle digitale wallets.

Waarschijnlijk vallen daar ook partijen als PayPal onder. De digitale wallet waar je betaalkaarten inzitten op de mobiele telefoon valt hier in feite ook onder. In die zin is de revolutie waar Wood over spreekt iets minder bijzonder dan je in eerste instantie zou denken. Het gaat in ieder geval niet over Bitcoin-achtige wallets waarbij mensen volledig de controle over hun eigen fondsen hebben.

Geen zorgen over de toekomst

Verder suggereert Wood dat zij zich geen zorgen maakt over de toekomst van crypto. De ineenstorting van FTX heeft volgens Wood geen invloed op de grotere missie van publieke blockchains. “Publieke blockchains als Bitcoin en Ethereum gaan stug door met het verwerken van transacties,” waarmee ze wil laten zien dat de blockchain zich niets aantrekt van de buitenwereld.

In principe heeft Bitcoin zelf niet eens door dat het nu bijna 20.000 dollar waard is en in november 2021 nog 69.000 dollar. Ook als er oorlog of andere ellende is tikt Bitcoin door en verandert er niets aan het protocol. Uiteindelijk is dat ook de kracht van Bitcoin, dat het compleet los staat van de buitenwereld. Wood erkent dat in haar blogpost voor Ark Invest.

Bitcoin nieuws

Meer verkoopdruk: Genesis stuurt $720 miljoen aan Bitcoin naar Coinbase
Crypto analist is hoopvol over Bitcoin koers, maar er is één kanttekening
S&P 500 daalt – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen