wood
Bitcoin

Cathie Wood: Inkomsten El Salvador kunnen vertienvoudigen door Bitcoin- en AI-plannen

ARK Invest CEO Cathie Wood is lyrisch enthousiast over het Centraal-Amerikaanse El Salvador. Volgens haar is het land een “oase” voor de adoptie van Bitcoin en kunstmatige intelligentie. Als het land op deze voet doorgaat, dan ziet zij het inkomen van El Salvador richting 2029 met 10x over de kop gaan.

Slimme zet van President Nayib Bukele

Cathie Wood spreekt van een slimme zet van president Nayib Bukele om van El Salvador een oase voor Bitcoin en AI te maken. “Twee van de grootste economische en technologische revoluties in de geschiedenis”, aldus Wood.

Dat is dan ook de reden dat zij gelooft dat het inkomen van El Salvador met een factor 10 kan stijgen de komende vijf jaar.

Bijzonder is dat ze verwacht dat het inkomen gecorrigeerd voor de inflatie met een factor 10 gaat stijgen. Het gaat dus om het reële inkomen.

Wood sprak met Bukele over de integratie van Bitcoin in de kapitaalmarkten, kunstmatige intelligentie en belastingbeleid. “Wood nam met ons de cijfers door over hoe El Salvador zijn inkomen naar $300 miljard kan brengen in 2029”, aldus Max Keiser die Bukele adviseert over Bitcoin-gerelateerde zaken.

Het succes van Bukele

Als je naar het inkomen van El Salvador kijkt, dan is Bukele sinds het beginnen van zijn presidentschap in juni 2019 al behoorlijk succesvol. Het BBP van El Salvador was $32,4 miljard in 2022, wat een stijging van 30% markeerde sinds het begin van zijn termijn.

Lukt het El Salvador om een BBP van $300 miljard te bereiken, dan zou het op gelijke hoogte komen met landen als Roemenië, Tsjechië en Chili.

Sinds het presidentschap van Bukele is Bitcoin wettig betaalmiddel geworden, betaal je geen belasting meer op technologische innovatie en is inkomstenbelasting voor buitenlandse investeringen weggenomen.

In april 2024 besloot Google officieel stappen te zetten in het land in een samenwerking ter waarde van $500 miljoen.

Verder bezit El Salvador inmiddels 5.764 Bitcoin ter waarde van ongeveer $400 miljoen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Michael van de Poppe: Dit is waarom de crypto koersen dalen
Bitcoin Runes verzamelen meer dan 2.500 BTC aan transactiekosten in 2 maanden
Dit is waarom deze week cruciaal wordt voor de Bitcoin koers
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken