Bitcoin, BTC stijgt, groen
Nieuws

Cathie Wood voorspelt koersexplosie van 3.500% voor Bitcoin

Cathie Wood van ARK Invest voorspelt dat het niet lang meer duurt voordat Bitcoin een koers van 1 miljoen dollar bereikt. In een nieuw interview met Bloomberg zegt Wood dat ze vertrouwen heeft dat haar voorspelling rond het jaar 2030 uitkomt voor Bitcoin. Wat dat betreft is het nog even geduld hebben, maar vanaf de huidige koersen zou dat een stijging van 3.500 procent betekenen.

Waarop baseert ze haar voorspelling?

De flamboyante CEO van ARK Invest baseert haar voorspelling op het globale economische klimaat. “Hoe meer onzekerheid en volatiliteit er in de wereldeconomie is, hoe meer het vertrouwen in Bitcoin stijgt”, aldus Wood. Vooral het feit dat er op dit moment een hoop angst voor inflatie heerst werkt volgens haar in het voordeel van Bitcoin.

In het licht van de inflatie is de absolute schaarste van Bitcoin natuurlijk een aantrekkelijk alternatief en dat ontgaat ook Wood niet. Langzaam maar zeker zullen volgens haar steeds meer mensen Bitcoin adopteren als hun primaire of secundaire spaarmiddel.

“Wij geloven nu dat het grootste risico deflatie is en niet inflatie. Waarom zou Bitcoin het in die omstandigheden goed doen? Dat is omdat Bitcoin tegengif is voor de risico’s in het traditionele financiële systeem”, zo gaat zij verder.

Daarmee wijst ze bijvoorbeeld naar de inherente zwakte die we momenteel bij een hoop banken zien. Denk daarmee aan de bankencrisis die in maart 2023 begon, waardoor enkele Amerikaanse banken aan hun einde kwamen.

Nu nog even niet

Op dit moment is er echter nog geen sprake van een extreem bullish klimaat voor Bitcoin. De industrie staat gigantisch onder druk door de problemen bij onder andere Binance, Coinbase en verschillende projecten die plotseling zijn aangemerkt als effecten door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Robinhood heeft al besloten om enkele projecten te delisten, waaronder Solana, Polygon en Cardano. Dat heeft de koersen van die munten een gigantische tik gegeven en de kans is aanwezig dat meer beurzen het voorbeeld van Robinhood volgen.

Zo kan het zijn dat Bitcoin straks de enige munt is die niet als effect kwalificeert. Dat zou bullish zijn voor Bitcoin, maar niet voor de rest van de industrie. Wat dat betreft lijkt het erop dat deze week een gigantische overwinning is voor Bitcoin maximalisten, die roepen dat Bitcoin de enige serieuze munt is.

Bitcoin nieuws

Bitwise CIO: ‘Bitcoin ETFs zullen nog jaren kapitaal naar binnen trekken’
Bitcoin koers onder druk door macro-economische tegenwinden
Waarom crypto-experts voorspellen dat de Bitcoin koers veel verder gaat stijgen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Alarmbellen rinkelen: Signalen waarschuwen voor grote XRP koersval
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?