Coinbase
Exchange

Cathie Wood’s ARK verkoopt 135.000 Coinbase-aandelen na aanzienlijke koersstijging

De ervaren Bitcoin-investeringsdeskundige Cathie Wood neemt winst op de aanzienlijke Coinbase-aandelen van ARK Invest door een gering percentage van haar portefeuille te verkopen.

ARK verkoopt 135.152 Coinbase-aandelen voor $12 miljoen

Op 11 juli heeft ARK, het investeringsbedrijf van Cathie Wood, 135.152 aandelen van Coinbase verkocht, met een totale waarde van $12 miljoen. Deze verkoop vond plaats vanuit een van hun vooraanstaande exchange-traded funds (ETF), namelijk de ARK Innovation ETF. Volgens een handelsbericht dat door Cointelegraph is geanalyseerd, vertegenwoordigt het verkochte bedrag slechts 0,14% van de totale portefeuille van het fonds.

De timing van deze verkoop is interessant gezien de aanzienlijke koersstijging van Coinbase. Op 11 juli bereikte de prijs kortstondig $90, nadat deze gestegen was van ongeveer $82 naar $90,9, volgens gegevens van TradingView. Na de verkoop van Wood sloot het aandeel op dinsdag af op $89.

Uit gegevens van TradingView blijkt dat het aandeel van Coinbase in de afgelopen maand met meer dan 60% is gestegen, en op jaarbasis zelfs met meer dan 140%.

Coinbase 7 daags
Coinbase 7-daagse prijsgrafiek. Bron: TradingView

ARK neemt opnieuw winst op Coinbase-aandelen

ARK heeft opnieuw winst genomen op Coinbase-aandelen, zoals recente gegevens laten zien. Op 21 maart verkocht ARK 160.887 aandelen van Coinbase uit de ARK Fintech Innovation ETF, wat resulteerde in een verkoopbedrag van $13,5 miljoen, tegen een prijs van ongeveer $84 per aandeel.

Voordat ARK winst nam op de Coinbase-aandelen, had Cathie Wood actief deze aandelen verzameld in verschillende ARK-fondsen. Alleen al in juni heeft ARK voor circa $40 miljoen aan Coinbase-aandelen gekocht. Eerder, in april en mei, heeft de investeringsmaatschappij aandelen ter waarde van ongeveer $33 miljoen verworven, gevolgd door een aankoop van $117 miljoen aan Coinbase-aandelen in maart.

Naast ARK hebben verschillende leidinggevenden van Coinbase, waaronder CEO Brian Armstrong, hun aandelen verkocht gedurende de afgelopen maanden van koersstijgingen. Op 6 juli verkochten Armstrong en diverse andere leidinggevenden gezamenlijk 88.058 aandelen, met een waarde van destijds ongeveer $6,9 miljoen. Eerder, op 29 juni, verkocht Jennifer Jones, de Chief Accounting Officer van Coinbase, ook al 74.375 aandelen, wat neerkwam op een bedrag van $5,2 miljoen.

Opmerkelijk genoeg heeft de koers van Coinbase een voortdurende stijging doorgemaakt, ondanks de lopende rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Deze aanhoudende groei kan met name worden toegeschreven aan de zorgen onder investeerders over het missen van de indiening van de BlackRock-spot Bitcoin ETF, waarin Coinbase wordt vermeld als een “surveillance-sharing” partner.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Exchange nieuws

Rechter geeft groen licht: Coinbase aangeklaagd voor misleiding aandeelhouders
Changpeng Zhao definitief verbannen van Binance na schikking met Amerikaanse Justitie
Binance-topman vast in Nigeria: “Waarom doen jullie mij dit aan?”
Meer nieuws

Meest gelezen

De Bitcoin Bull Run is over en Altseason zal nooit plaatsvinden
Onbekende cryptohandelaar verandert in drie dagen $1.200 in $10 miljoen
Waarom daalt de Bitcoin koers vandaag plotseling?