Argentinië Vlag
Regulatie

Centrale Bank van Argentinië wil zo snel mogelijk het ‘digitale Peso’-biljet introduceren

In een opvallende ontwikkeling na herhaaldelijke besprekingen over de mogelijke economische voordelen van een door de centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC), heeft de Centrale Bank van Argentinië aangekondigd dat zij haar inspanningen heeft geïntensiveerd om de benodigde wetgeving op te stellen voor de invoering van een CBDC in het land.

Project wordt met spoed ontwikkeld

Op 18 oktober deelde Juan Agustín D’Attellis Noguera, de directeur van de Argentijnse Centrale Bank, tijdens een openbare discussie op het Filo News-kanaal belangrijk nieuws omtrent het ‘digitale Peso’-project, een CBDC-initiatief dat recentelijk werd voorgesteld door de Minister van Economie en presidentskandidaat Sergio Massa.

D’Attellis kondigde aan dat het project met spoed wordt ontwikkeld en zo snel mogelijk zal worden gepresenteerd, waarna het ter goedkeuring aan het nationale congres zal worden voorgelegd. Hij prees de benadering van Massa ten aanzien van CBDC en liet impliciet zijn ongenoegen blijken over de positie van een andere presidentskandidaat, Javier Milei, die openlijk pleitte voor de “dollarisering” van de Argentijnse economie.

Helpen bij stabiliseren Argentijnse economie

Dit is niet de eerste keer dat D’Attellis zich heeft uitgesproken ter ondersteuning van het concept van CBDC. Aan het begin van oktober uitte hij zijn sterke overtuiging dat de ‘digitale Peso’ reeds in 2024 de Argentijnse economie zou kunnen helpen stabiliseren. Volgens de functionaris ligt de essentie van CBDC in zijn traceerbaarheid, wat de overheid in staat zou stellen om belastingen effectiever te innen.

Op 2 oktober beloofde Sergio Massa de invoering van een digitale Peso als hij de verkiezingen zou winnen, met als voornaamste doel het aanhoudende inflatieprobleem in Argentinië aan te pakken. De meest recente verkiezingspeilingen tonen aan dat Massa slechts een kleine achterstand heeft op Javier Milei, die het aannemen van de Amerikaanse dollar als de officiële munteenheid van Argentinië nastreeft, terwijl hij de rol van de centrale bank verwerpt.

Regulatie nieuws

Kraken verzet zich tegen aantijgingen van de SEC en ziet crypto’s niet als effecten
Saudi-Arabië overweegt oliehandel in Chinese yuan
34 landen tonen interesse in BRICS: Poetin benadrukt groeiende invloed
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers maakt zich klaar voor de ‘grand finale’
Bekende crypto analist: Deze 4 altcoins zijn klaar voor mega stijging
Crypto analist: Dit is hét moment om XRP te kopen voordat het $40 bereikt