Bitcoin, BTC stijgt, groen
Bitcoin

CEO Amerikaanse investeringsbank: Dit is wanneer Bitcoin weer gaat stijgen

De CEO van Cantor Fitzgerald, genaamd Howard Lutnick, is bullish over Bitcoin en kijkt met name uit naar de halving. “Bitcoin blijft stabiel denk ik, maar als de halving komt, dan gaat de digitale munt weer stijgen”, aldus Lutnick. Over de Spot Bitcoin ETF is de CEO van de investeringsbank wat minder enthousiast.

https://twitter.com/DocumentingBTC/status/1747332051320164836?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1747332051320164836%7Ctwgr%5Ebb36f8ba089676fd8d2017710357ccb240e7b169%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fcointelegraph.com%2Fnews%2Fcantor-fitzgerald-head-tether-reserves-they-have-money

Niet enthousiast over Spot Bitcoin ETF

Waarom is Howard Lutnick niet enthousiast over de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten?

Omdat het “gewoon een manier voor Amerikanen is om Bitcoin te kopen” en Bitcoin volgens Lutnick “geen Amerikaans ding” is.

“Ik kan je geld sturen op Venmo en PayPal. […] Dit is een speculatieve asset voor ons (Amerikanen). Maar voor landen als Argentinië, Venezuela en Turkije doet Bitcoin ertoe. Stablecoins doen er in die landen toe. Het is een manier om de dollar vast te houden”, zo gaat Lutnick verder.

Het enthousiasme van Lutnick over stablecoins is niet geheel toevallig. Zijn firma, Cantor Fitzgerald, beheert namelijk het portfolio van Tether; de uitgever van de grootste stablecoin van de markt (USDT).

Tether is veilig

Als we de woorden van Lutnick mogen geloven, dan is Tether op dit moment een veilige partij.

“Ik beheer veel, heel veel van hun assets. […] Op basis van wat wij gezien hebben, en we hebben hier veel tijd ingestoken, heeft Tether het geld dat ze beweren te hebben”, aldus Lutnick.

Dat is nog eens goed nieuws voor de industrie, want in principe is Cantor Fitzgerald niet een partij die zomaar onzin zou uitkramen.

Tether heeft de afgelopen jaren veel kritiek gehad en zou een “tikkende tijdbom” zijn voor crypto. Maar nu blijkt dat het bedrijf de zaakjes toch redelijk op orde heeft.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Peter Brandt waarschuwt: ‘Drie blinde muizen’-patroon voorspelt verdere Bitcoin daling
Vier redenen waarom de Bitcoin koers binnenkort een flinke stijging kan zien
Crypto-markt in mineur: $500 miljoen aan liquidaties markeert start van ‘Rektober’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers zakt onder $63.000 na opmerkingen van Fed-voorzitter Powell
Bitvavo voegt razend populaire nieuwe cryptomunt toe aan zijn platform
Deze 4 cryptomunten worden nu massaal opgekocht door whales