Bitcoin

CEO can Coinnest veroordeeld tot 18 maanden cel na accepteren Bitcoin-smeergeld

De voormalige CEO van de Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange Coinnest is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden én een boete van ruim €50.000 voor het plegen van fraude.


In 2018 al aangeklaagd

De voormalige CEO, Kim Ik-hwan, werd in 2018 al aangeklaagd wegens het accepteren van smeergeld in de vorm van Bitcoin (BTC). In ruil voor naar verluid bijna €640.000, zou hij een niet nader genoemde altcoin op hun platform vermeld hebben. Alhoewel de Zuid-Koreaanse autoriteiten geen details over de altcoin in kwestie naar buiten hebben gebracht, is inmiddels bekend geworden dat de altcoin is uitgegeven door ‘K Group’.

In totaal zouden de leidinggevenden van Coinnest naar verluidt 110 BTC aan smeergeld voor dit doel ontvangen hebben, dat verdeeld is over deze leidinggevenden.

Op deze manier wisten de leidinggevenden tevens onredelijke winsten te boeken, door de munt net voordat ze genoteerd zouden worden op het platform aan te schaffen. Dit is marktmanipulatie en mag niet gebeuren, waardoor de voormalig CEO nu dan ook voor berecht wordt.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Straf valt mogelijk nog relatief laag uit

Alhoewel Coinnest in april 2019 al zijn activiteiten gestopt heeft, blijkt de voormalige CEO een historie te hebben met de rechtbank in Zuid-Korea. Zo zou hij eerder namelijk al een celstraf van 3 jaar opgelegd zijn, die door verschillende omstandigheden 4 jaar uitgesteld werd. Hiernaast heeft hij ook al meerdere geldboetes gekregen en een taakstraf van 100 uur.

Mogelijk valt de straf echter nog relatief laag uit voor de voormalige CEO. Volgens de rechter zouden hij en andere leidinggevenden namelijk miljarden aan won hebben via het platform hebben verduisterd. Dit zouden ze gedaan hebben door geld van klanten over te boeken naar rekeningen van werknemers. Het zou dus kunnen dat ze in werkelijkheid nog veel meer verdiend hebben dan wat uit het onderzoek van de Zuid-Koreaanse rechtbank is gekomen.

Bitcoin nieuws

Crypto analist: Bitcoin koers van $111.000 is mogelijk
Amerikaanse crypto-aandelen schieten omhoog na Bitcoin halving
Bitcoin ‘niet langer goedkoop’ – Fidelity stelt verwachtingen bij
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?
Crypto-analist voorspelt: Ripple (XRP) mogelijk naar $5,85