Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

CEO Telegram waarschuwt voor grote risico’s na mogelijk crypto-verbod Rusland

De CEO van Telegram, Pavel Durov, heeft laten weten dat het mogelijke aanstaande crypto-verbod in Rusland kan zorgen tot een onvermijdelijke uit stroom van IT-specialisten.


Ontwikkeling blockchain-technologie vertragen

Het zou dan ook een opvallende stap zijn van Rusland om crypto’s nu te verbieden, gezien het feit dat geen enkel ontwikkeld land ze verboden heeft. Volgens de Telegram CEO zou het ervoor kunnen zorgen dat een aantal sectoren in de hightech-economie vernietigd worden. Durov zei het volgende:

“Een dergelijk verbod zal onvermijdelijk de ontwikkeling van blockchain-technologieën in het algemeen vertragen. Deze technologieën verbeteren de efficiëntie en veiligheid van een breed scala aan menselijke activiteiten, van financiën tot kunst.”


Wil jij crypto verhandelen op 1 van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Toonaangevend land

Eerder deze week werd bekend dat de Russische Centrale Bank opgeroepen heeft om de uitgifte, circulatie, uitwisseling en de handel van cryptocurrencies en stablecoins te verbieden. Logischerwijs mogen bedrijven in het land dan ook niet meer deze crypto gerelateerde operaties uitvoeren.

Durov is van mening dat Rusland wereldwijd een toonaangevend land is als het gaat om aantal high-end professionals die momenteel in de blockchain-industrie werken. Alhoewel de zakenman toegaf dat regelgevende drang natuurlijk is voor staatsautoriteiten als het gaat om de circulatie van cryptocurrencies, maar dat een totaal verbod op dit soort activa gooit ‘het kind met het badwater weg’. Durov zei als slot het volgende:

“De stap zou gewetenloze deelnemers nauwelijks kunnen stoppen, maar het zal een einde maken aan legale Russische projecten in het gebied.”

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten