Bitcoin

CEO: Uber gaat waarschijnlijk Bitcoin accepteren

Massa adoptie komt steeds dichterbij. Na Tesla en Mastercard heeft de CEO van de ritten-service Uber vandaag gezegd dat ze het mogelijk gaan maken dat gebruikers kunnen betalen voor ritten met Bitcoin.


Uber gaat onderzoeken of het crypto’s gaat accepteren

De CEO, genaamd Dara Khosrowshahi, zei dat het bedrijf zijn gebruikers mogelijk gaat laten betalen met Bitcoin en andere cryptocurrencies. Hij vertelde CNBC vandaag dat het bedrijf onderzoekt of het gunstig zou zijn voor het bedrijf om dit mogelijk te maken.

“Net zoals we allerlei soorten lokale valuta accepteren, gaan we kijken of het verstandig is om cryptocurrency en / of Bitcoin te accepteren. Dat is goed voor de zaken, dat is goed voor onze rijders en onze klanten”, zei Khosrowshahi.

De CEO zei echter wel dat Uber niet in de voetsporen van Tesla zal treden door Bitcoin op zijn balans te zetten. “We hebben er even over nagedacht, maar we gaan het niet doen. We zullen ons geld veilig houden. We doen niet aan speculatie”, zei hij.


Adyen is niet van plan crypto’s te ondersteunen

Toch is nog lang niet elk bedrijf van plan zich in de cryptowereld te mengen. Volgens een rapport van CNBC is betaal-gigant Adyen, die wordt gebruikt door Uber, maar ook door Facebook en Netflix, niet van plan ondersteuning te bieden voor betalingen in cryptovaluta. De CEO van Adyen, genaamd Pieter van der Does, zei dat cryptocurrencies te volatiel zijn en dat hun klanten er niet om vragen.

“Bitcoin is meer een investeringsmiddel dan een betaalmethode”, zei Van der Does.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC