XRP token, Ripple
Ripple

CEO van Investeringsmaatschappij voorspelt explosieve groei in XRP koers

Oliver Michel, CEO van de investeringsmaatschappij Tokentus Investments, voorspelt een “gigantische” prijsstijging voor XRP.

Volgens hem is dit gebaseerd op Ripple’s nieuwe strategische focus om de leidende infrastructuurprovider te worden voor bedrijven die blockchain willen integreren in hun systemen.

Michel noemt verschillende factoren die allemaal wijzen op een opwaartse trend voor XRP.

Drie sleutelredenen voor optimisme

Oliver Michel, CEO van Tokentus Investments, wijst op een groot symmetrisch driehoekspatroon op de XRP grafiek dat al zes jaar zichtbaar is. Dit patroon wordt gekenmerkt door een afnemende volatilteit, met hogere bodems (higher lows) en lagere toppen (lower highs). Volgens Michel kan een doorbraak uit dit patroon resulteren in een gigantische prijsstijging voor XRP.

Daarnaast verwacht Michel een spoedige oplossing in de rechtszaak tussen Ripple en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Hij stelt dat een gunstige uitkomst de juridische druk op XRP kan verminderen en de institutionele acceptatie van de digitale munt in de Verenigde Staten kan bevorderen.

Verder ziet Michel de geplande lancering van Ripple’s stablecoin RLUSD, verwacht tegen eind 2024, als een belangrijke factor voor de toekomst van XRP. De stablecoin kan de bruikbaarheid van Ripple’s netwerk vergroten door een stabiele waardeopslag te bieden, waardoor het aantrekkelijker wordt voor bedrijven en consumenten om het netwerk te gebruiken voor transacties.

Analist Alex Cobb is ook bullish

Meerdere analisten delen de optimistische visie van de CEO van Tokentus Investments. Zo verwacht crypto-analist Alex Cobb ook een grote prijsstijging voor XRP.

In een recente post op X wijst Cobb op diverse factoren die wijzen op een aanzienlijke prijsstijging en noemt hij het “onverstandig” om nu XRP te verkopen.

Naast het doorbreken van het zes jaar durende symmetrische driehoekspatroon, wijst Cobb ook op de positieve ontwikkeling van de XRP/BTC-ratio. Sinds juni heeft XRP de prestaties van Bitcoin (BTC) met 36% overtroffen.

Daarnaast doen geruchten over een mogelijke lancering van een XRP Spot Exchange Traded Fund (ETF) in de Verenigde Staten de ronde, wat bijdraagt aan het optimisme onder investeerders en analisten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht XRP of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt gedurende 7 dagen na registratie van je account ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.* Meld je nu aan!

*Let op, er zijn voorwaarden van toepassing op de actie.

Ripple nieuws

Crypto-CEO onthult: ‘Ik heb vandaag flink wat XRP gekocht’ – Dit is waarom
Gebruiker maakt dure fout: betaalt 26.000 XRP aan transactiekosten voor overboeking van $0,088
Crypto-analist: XRP vertoont één van de sterkste bullish patronen ooit
Meer nieuws

Meest gelezen

BitBoy voorspelt enorme stijging voor XRP en 4 andere Cryptomunten
Crypto whales kopen massaal deze Altcoins
XRP koersverwachting: Crypto analisten voorspellen explosieve stijging tot $13